Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Επιλέγοντας τη βέλτιστη ΕΜ στρατηγική



Επιλέγοντας τη βέλτιστη ΕΜ στρατηγική

April 3, 2019


Mobility

To 2017, ο αριθμός των χρηστών smartphones παγκοσμίως άγγιξε τα 2,23 δις, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ως το 2020. Οι επιπτώσεις που θα έχει στο χώρο εργασίας των επιχειρήσεων είναι σημαντικές, με τους εργαζομένους να αξιοποιούν τις δυνατότητες του BYOD και τις επιχειρήσεις να πρέπει να εδραιώσουν στρατηγικές Enterprise Mobility προς όφελός τους.

Παραγωγικότητα και ικανοποίηση εργαζομένων

Εκτός από το σημαντικό ζήτημα της εξοικονόμησης χρημάτων, η πρόσβαση των εργαζομένων στις συσκευές τους, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την παραγωγικότητά τους. Πρόκειται για κάτι απολύτως λογικό, μιας και είναι εξοικειωμένοι με τις συσκευές τους και το περιβάλλον εργασίας. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως η χρήση προσωπικών συσκευών για εργασιακές δραστηριότητες, εξοικονομεί στους εργαζομένους περίπου 58 λεπτά την ημέρα, προσφέροντας 34% αύξηση στην παραγωγικότητα. Ειδικότερα για τις SMBs, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην παραγωγικότητα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ορθή χρήση, πολιτικές και ασφάλεια

Είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση για την επιχείρηση να αναπτύξει και να υλοποιήσει μια συγκροτημένη Enterprise Mobility στρατηγική. Η IDC υπολογίζει πως ως το 2020, το 72,3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού θα είναι mobile. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επεξεργαστούν τις πολιτικές τους και να διασφαλίσουν πως η προσέγγισή τους είναι η σωστή. Αυτό σημαίνει πως θα αντιστοιχηθούν με τις συγκεκριμένες ανάγκες του κλάδου, τις εταιρικές πολιτικές, το μέγεθος, το στυλ, το budget, το ΙΤ κοκ.

Οι βασικές προσεγγίσεις των επιχειρήσεων στις μέρες μας όσον αφορά το ΕΜ είναι οι εξής: 1) Bring Your Own Device (BYOD), 2) Choose Your Own Device (CYOD) και 3) Corporate OwnedPersonally Enabled (COPE)

Ασφάλεια και εργαλεία

Δεδομένου πως είναι πολύ πιθανό το BYOD να κυριαρχήσει εντός του περιβάλλοντος των SMBs, θα πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρές πολιτικές, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και με τέτοιο τρόπο ώστε να αποβεί τελικά κερδοφόρο.

Μια από τις στρατηγικές που δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, αλλά είναι σχετικά εύκολο να υλοποιηθεί, είναι η κρυπτογράφηση. Οι χρήστες συχνά δεν συνειδητοποιούν το πόσο εύκολο είναι για κάποιον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού τους ή του laptop τους στην περίπτωση που αυτά χαθούν ή κλαπούν. Η κρυπτογράφηση είναι βέβαιο πως θα αποτρέψει τον κίνδυνο.

Παρομοίως, οι επιχειρήσεις συχνά υποτιμούν το πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα και πώς θα πρέπει να τα διαχειριστούν συνολικά. Όταν βρεθούν σε λάθος χέρια, τα emails, οι επαφές, οι σημειώσεις, οι φωτογραφίες κλπ. μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα ασφαλείας και να βλάψουν την επιχείρηση. Ευτυχώς, υπάρχουν ποικίλα διαθέσιμα εργαλεία software, τα οποία εκτός από δυνατότητες κρυπτογράφησης προσφέρουν και απομακρυσμένη διαγραφή.

 





#enterprise     #mobility     #ΕΜ    

Σχετικά Άρθρα