Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Το mobility αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού



Το mobility αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

May 5, 2017


Mobility

Είναι πλέον δεδομένο πως το mobility διαμορφώνει με αυξανόμενους ρυθμούς, τις στρατηγικές των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής, φέρνει το ΙΤ αντιμέτωπο με πολυάριθμες και ταυτόχρονα, σύνθετες και επίμονες προκλήσεις. Οι mobile συσκευές και η χρήση εφαρμογών επεκτείνονται σημαντικά, «προκαλώντας» το ΙΤ να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ των συσκευών και της διαχείρισης, της ασφάλειας και της ορθής ανάπτυξης των εφαρμογών. Από την άλλη, οι επιλογές της mobile τεχνολογίας αφθονούν, αντικατοπτρίζοντας τις ποικίλες υλοποιήσεις που παρατηρούμε στις σύγχρονες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της IDC (http://bit.ly/2djNJkX).

Τα στοιχεία της έρευνας

Αν εξετάσουμε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας, θα παρατηρήσουμε πως το 76% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, έχουν αναγνωρίσει την αξία της χρήσης third-party διαχείρισης σε κάποιο μέρος ή ακόμα και στο σύνολο των mobility στρατηγικών τους. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα υφίστανται θέματα ασφάλειας και ανησυχίες για υπέρβαση κόστους, όσον αφορά την υιοθέτηση mobile συσκευών και εφαρμογών.

Περαιτέρω, η έρευνα καταδεικνύει πως το 74% των μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, είτε προσφέρουν ήδη, είτε σκοπεύουν να προσφέρουν ένα πρόγραμμα Choose Your Own Device” (CYOD) στους εργαζομένους τους μέσα στο επόμενο έτος. Μάλιστα, τονίζουν σε αντίθεση, πως τα προγράμματα Bring Your Own Device” (BYOD) δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμα και ασφαλή.

Παρ’ όλα όμως τα ζητήματα αυτά, το 65% των επιχειρήσεων σκοπεύουν σαφώς να αυξήσουν τα mobile έξοδα τους μέσα στο επόμενο έτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά mobile συσκευών για εργαζομένους, καθώς και στην ασφάλεια των εφαρμογών, αλλά και στις λύσεις ασφάλειας περιεχομένου. Σύμφωνα με την IDC, οι παράγοντες που καθοδηγούν τις στρατηγικές υιοθέτησης mobile συσκευών, είναι οι περικοπές κόστους και η μείωση των κινδύνων ασφαλείας, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στους τομείς αυτούς.

Το θετικό πάντως είναι πως, αν και ακόμα υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις που απαιτούν αντιμετώπιση, το 76% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, τόνισαν πως οι υλοποιήσεις των mobile εφαρμογών όχι μόνο ανταποκρίθηκαν, αλλά ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες. Σίγουρα το στοιχείο αυτό σημαίνει πολλά για το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας αυτής.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα