Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Ο ρόλος του Enterprise Mobility στο σύγχρονο επιχειρείν



Ο ρόλος του Enterprise Mobility στο σύγχρονο επιχειρείν

September 14, 2022


Mobility

Οι λύσεις Enterprise Mobility βοηθούν τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες από μια κεντρική τοποθεσία, η οποία είναι συνήθως το cloud, μέσω της φορητής συσκευής, του laptop, του tablet, του επιτραπέζιου υπολογιστή κλπ. Δεν είναι τυχαίο που η αγορά του EMM θα αγγίξει τα 66,6 δις ως το 2026. Είναι δεδομένο ότι η τεχνολογία αυτή έχει τις δυνατότητες να αλλάξει πλήρως το workflow της επιχείρησης. Ας δούμε πώς.

Μάξιμουμ παραγωγικότητα

Με τον παραδοσιακό τρόπο ένας εργαζόμενος θα έπρεπε από τη στιγμή που μπαίνει στον χώρο εργασίας να ακολουθήσει μια πολύπλοκή διαδικασία εγκρίσεων από τον manager πριν ξεκινήσει να εργάζεται. Σε αυτό το σενάριο, η παραγωγικότητα μειώνεται σημαντικά, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Enterprise Mobility. Μια mobile λύση με όλα τα απαραίτητα features θα δώσει στον εργαζόμενο σημαντικό προβάδισμα χρόνου καθώς τα πάντα μπορούν να γίνουν από το κινητό. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα, καθώς οι εργασίες γίνονται έγκαιρα και τα reports μπορούν να αποσταλούν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Διαμοιρασμός περιεχομένου

Εφόσον ο εργαζόμενος εργάζεται και τη στιγμή εκείνη θέλει να μοιραστεί ένα αρχείο, το να το βάλει σε ένα flash drive και να το πάει αυτοπροσώπως απαιτεί περισσότερο πολύτιμο χρόνο. Σε αυτό το σημείο το Enterprise Mobility αποδεικνύεται ιδανικό, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει και να μοιραστεί αρχεία εν κινήσει. Το χαρακτηριστικό διαμοιρασμού αρχείων θα βοηθήσει στο ομαλό workflow αλλά και μακροπρόθεσμα την παραγωγικότητα.

Ακριβή δεδομένα

Το Enterprise Mobility συγκεντρώνει δεδομένα όπως πιστοποιημένους χρήστες, τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών, την παρακολούθηση χρόνου κλπ, σε ένα μέρος. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το χρόνο και την προσπάθεια που ξοδεύετε για μη αυτόματη ανάλυση και εισαγωγή δεδομένων. Επιπλέον, τα δεδομένα που παράγονται από το software είναι ακριβή μέχρι και το τελευταίο bit.

Ανάλυση δεδομένων εν κινήσει

Τα δεδομένα δεν είναι χρήσιμα εφόσον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά. Επομένως, ένα EM app στο κινητό θα συνεισφέρει στην ανάλυση των δεδομένων. Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο αλλά και σε προηγούμενα δεδομένα στη συσκευή του, ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε ανάλυση από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Ασφάλεια

Εφόσον η επιχείρηση επιτρέψει στους εργαζομένους της να δουλέψουν από τις συσκευές τους, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί πως προστατεύονται από το malware, καθώς ο εργαζόμενος θα έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες μέσω της συσκευής. Αντί να εγκαταστήσουν μια λύση anti-virus στη συσκευή τους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουν μια λύση ΕΜ. Αυτές οι λύσεις διαθέτουν προστασία ενάντια στο malware, κάτι που θα θωρακίσει τα δεδομένα της επιχείρησης από τις κυβερνοεπιθέσεις.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Ένα από τα άμεσα ορατά πλεονεκτήματα του Enterprise Mobility είναι το γεγονός ότι εξοικονομεί χρήματα στην επιχείρηση. Εφόσον ένας εργαζόμενος δουλεύει από μια απομακρυσμένη τοποθεσία χρησιμοποιώντας τη συσκευή του, δε θα χρειαστεί την υποδομή του γραφείου. Καθώς τα εργαλεία αυτά ενισχύουν την παραγωγικότητα, η επιχείρηση θα μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους της με λιγότερους εργαζομένους και ορατά αποτελέσματα στην κερδοφορία.

Επιπλέον αυτών των πλεονεκτημάτων, οι λύσεις διαχείρισης EM προσφέρουν

  • Προώθηση αποτελεσματικής συμμετοχής συνεργατών
  • Καλύτερη κατανομή πόρων
  • Βελτίωση συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο





#EM     #Mobile     #mobility    

Σχετικά Άρθρα