Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Ακολουθώντας το «κύμα» του Enterprise Mobility



Ακολουθώντας το «κύμα» του Enterprise Mobility

June 18, 2018


Mobility

Το mobility προσφέρει ελευθερία τόσο στους εργαζομένους, όσο και στην επιχείρηση. Ειδικότερα για την επιχείρηση, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε την τάση αυτή, δίχως να χρειαστεί να θυσιάσετε την ποιότητα της εργασίας σας, εξαιτίας του ότι πιθανώς να συμπέσει με προσωπικές υποχρεώσεις. Κάποιοι βασικοί κανόνες που ως επιχείρηση θα πρέπει να έχετε και θα εκτιμηθούν από τους εργαζομένους σας είναι οι εξής:

  • Σεβαστείτε τον προσωπικό χρόνο των ανθρώπων. Εφόσον δεν έχει προκύψει κάποια κρίση, μην είστε έτοιμοι να πατήσετε το “Send”, μέχρις ότου ο εργαζόμενος θα είναι πλήρως διαθέσιμος να ανταποκριθεί.
  • Η προσωπική επαφή είναι σημαντική. Στις περιπτώσεις που συναντιέστε με τους συναδέλφους σας σπάνια, καλό θα είναι να το εκμεταλλευτείτε. Μπορείτε να δείτε την έκφραση, τις αντιδράσεις και τη γλώσσα του σώματος και να βγάλετε πληρέστερα συμπεράσματα από κοντά.
  • Μια ακόμα σημαντική πρόκληση στην εποχή του enterprise mobility είναι εκείνη της ασφάλειας. Ο έλεγχος των δεδομένων και της IP σε ξεχωριστές και πολλαπλές mobile συσκευές είναι κάτι σημαντικό. Οι CIOs θα πρέπει να αναπτύξουν μια πολιτική που αγκαλιάζει την κουλτούρα της mobile εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα μέσω του mobile.

Σημαντική εναλλακτική για την αντιμετώπιση του κινδύνου από πλευράς επιχείρησης, είναι να προσφέρει ιδιόκτητες mobile συσκευές στους εργαζομένους της. Εντούτοις, καθώς ολοένα και περισσότερες πληροφορίες αποθηκεύονται στο cloud και συγχρονίζονται σε ποικίλες συσκευές, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαχωριστούν τα δεδομένα της επιχείρησης από τα προσωπικά.

Μια πιο μακροχρόνια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε apps και services που έχουν ειδικά φτιαχτεί για τις επιχειρήσεις και δεν αναφερόμαστε απλά στα ημερολόγια, στις επαφές και στα email. Η Gartner προβλέπει πως στο άμεσο μέλλον, περισσότερο από το 50% της επιχειρηματικής συνεργασίας θα πραγματοποιείται με τη χρήση σχετικών εργαλείων, κάτι που σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θα έχουν ακόμα περισσότερη πρόσβαση σε CRM, διαχείριση παρουσιάσεων, HR και εργαλεία περιεχομένου για ERP.

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της mobile εμπειρίας των εργαζομένων και της ασφάλειας. Εφόσον το app είναι εύχρηστο και κάνει τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς, τότε θα το χρησιμοποιήσουν. Μάλιστα, θα είναι λιγότερο επιρρεπείς να ανακαλύψουν τρόπους να το αποφύγουν. Και εφόσον βασίζονται στο app, αυτό σημαίνει πως όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούν για την εργασία τους, βρίσκονται ακόμα κάτω από τον έλεγχο της επιχείρησης. Οπότε επιλέξτε ένα app ή/και μια υπηρεσία που είναι φτιαγμένη για να καλύψει τις ανάγκες ροής εργασίας των εργαζομένων σας.





#enterprise     #mobility    

Σχετικά Άρθρα