Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Πείτε “Ναι” στο enterprise mobility!



Πείτε “Ναι” στο enterprise mobility!

April 20, 2017


Mobility

Διαχείριση και πολιτικές ασφάλειας

Καταρχάς, οι υπεύθυνοι του ΙΤ θα πρέπει να αναπτύξουν μια multiendpoint στρατηγική και επιπλέον, θα πρέπει να διαχειρίζονται διαφορετικά μοντέλα ιδιοκτησίας mobile συσκευών στην ίδια επιχείρηση. Δεδομένου πως η αγορά για την ανάπτυξη mobile cross-platform έχει αναπτυχθεί σε σημαντικό βαθμό, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν την επένδυσή τους. Ο βασικός στόχος είναι να μπορούν να διαχειριστούν την επόμενη γενιά εκδόσεων OS, τύπων συσκευών ή υποσυστημάτων ΙοΤ. Θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς δεδομένων στα wearables, καθώς επίσης και ασφαλούς σύνδεσης των αισθητήρων από τις ενεργοποιημένες συσκευές ΙοΤ.

Τα προαναφερθέντα απαιτούν μια Enterprise Mobility Management (EMM) λύση που διαθέτει την ευελιξία διαχείρισης πολλαπλών τύπων συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Ταυτόχρονα, μία λύση που θα μπορεί ταυτόχρονα να διαχειριστεί και μελλοντικές απαιτήσεις, δίχως να προσθέτει πολυπλοκότητα στην υλοποίησή της.

Οι πολιτικές διαχείρισης συσκευών ποικίλουν από επιχείρηση σε επιχείρηση, από χώρα σε χώρα, ακόμα και από εργαζόμενο σε εργαζόμενο. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ικανές να διαχειρίζονται συσκευές ανάλογα με το ρόλο καθενός εργαζόμενου, ανανεώνοντας ανάλογα τις πολιτικές τους.

BYOD και COPE

Η παρουσία του BYOD στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί. Από την άλλη, υπάρχουν συγκεκριμένοι κλάδοι, στους οποίους το θέμα της ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας, και η χρήση προσωπικών συσκευών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ας το παραδεχτούμε: το BYOD δεν είναι για όλους. Το βασικό εργαλείο για την υποστήριξη των BYOD χρηστών, θα είναι μια πλατφόρμα multiOS EMM που θα μπορεί να υποστηρίξει αφενός το απόρρητο των χρηστών, ενώ αφετέρου θα προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια για τα εταιρικά δεδομένα που θα βρίσκονται στη mobile συσκευή. Η πλατφόρμα αυτή θα περιλαμβάνει μια μέθοδο ενσωμάτωσης ασφαλών εφαρμογών και περιεχομένου στη mobile συσκευή.

Μια καλή στρατηγική για μέγιστη ασφάλεια στο θέμα του BYOD, είναι η υλοποίηση ενός enterprise μοντέλου Corporate Owned, Personally Enabled (COPE), ως εναλλακτική. Τα COPE και BYOD μοιράζονται έναν κεντρικό στόχο: να ενισχύσουν τους εργαζόμενους με μια mobile συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και στις επαγγελματικές και στις προσωπικές επικοινωνίες. Το BYOD εστιάζει στην επέκταση της χρήσης μιας προσωπικής συσκευής στον επαγγελματικό χώρο, ενώ το COPE προκρίνει σαφώς την επαγγελματική διάσταση, με το ΙΤ να έχει προβλέψει, προσαρμόσει και προγραμματίσει ένα μέρος της συσκευής για προσωπική χρήση.

Ασφαλέστερα apps

Ένα ακόμα σημαντικό τμήμα μια σωστής EMM στρατηγικής, αποτελεί και η διασφάλιση των enterprise apps. Μην ξεχνάμε πως ο ρόλος των εφαρμογών στο θέμα της ανάπτυξης της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας μέσω του mobile, έχει διευρυνθεί σημαντικά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο στον mobile κόσμο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πρόσβαση των smartphones στις business εφαρμογές τους, καθώς και στο να αναπτύξουν τα δικά τους enterprise-to-customer apps.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα