Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Ασταμάτητες οι enterprise mobile apps



Ασταμάτητες οι enterprise mobile apps

April 12, 2017


Mobility

Η έρευνα της Gartner με τίτλο “Demand for enterprise mobile apps will outstrip available development capacity five to one” (www.gartner.com/newsroom/id/3076817), παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τη ζήτηση των mobile apps. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως ως το τέλος του 2017, η ζήτηση για υπηρεσίες development mobile apps θα έχει αυξηθεί τουλάχιστον 5 φορές ταχύτερα σε σχέση με τη δυνατότητα των τμημάτων ΙΤ (των επιχειρήσεων) να ανταποκριθούν σε αυτή. Σύμφωνα με την Gartner, οι πωλήσεις των mobile συσκευών θα αγγίξουν τα 2.1 δις τεμάχια ως το 2019. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για enterprise εφαρμογές, οι οποίες όμως θα ανταποκρίνονται στις υψηλές επιδόσεις και την ευχρηστία των consumer apps.

Σύμφωνα με τον κεντρικό αναλυτή της Gartner, Adrian Leow, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ανταποκριθούν στην πρόκληση να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν mobile apps, που θα αντιστοιχούν στην εκθετική αυτή ζήτηση, δεδομένου πως είναι αρκετά δύσκολο και δαπανηρό να προσλάβουν έναν developer με τις ικανότητες που απαιτούνται. Εκτός αυτού, μάλιστα, αποδεικνύεται δύσκολο για τις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται εκ των προτέρων σε ανταγωνιστικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε κινήσεις τακτικής και όχι στρατηγικής, όπως θα έπρεπε.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι πως οι mobile apps πρόκειται να ξεπεράσουν τη διαθέσιμη ικανότητα ανάπτυξής τους, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως η δημιουργία νέων apps θα αποτελεί μια περίπλοκη και δαπανηρή διαδικασία. Προφανώς, υπάρχει ανάγκη για περισσότερους “mobile strategists” που θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και τις τεχνικές, που αντιστοιχούν στην αύξηση των αναγκών των επιχειρήσεων για mobile apps.

Κάποια άλλα σημαντικά σημεία από την έρευνα της Gartner, είναι τα ακόλουθα:

  • Οι εργαζόμενοι στη σύγχρονη ψηφιακή αγορά, χρησιμοποιούν -κατά μέσο- όρο 3 διαφορετικές συσκευές για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
  • Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στις 5 με 6 συσκευές, χάρη στην πρόοδο νέων τεχνολογιών όπως οι wearable συσκευές και το IoT, τα οποία θα εδραιώνουν ολοένα και περισσότερο την παρουσία τους.
  • Οι εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να επιλέξουν συσκευές, εφαρμογές, ακόμα και τις διεργασίες μέσω των οποίων θα εκτελούν την εργασία τους.
  • Τα τμήματα ΙΤ των επιχειρήσεων δέχονται μεγαλύτερη πίεση για ανάπτυξη mobile εφαρμογών, εντός μικρού χρονικού διαστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως σε έρευνα της σχετικά με την ανάπτυξη mobile apps (2015), η Gartner σημειώνει πως η πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει αναπτύξει και κυκλοφορήσει λιγότερες από 10 εφαρμογές, με σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων να μην έχει κυκλοφορήσει ούτε μία mobile app!





#Future trends     #Mobile    

Σχετικά Άρθρα