Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Το Enterprise Mobility μεταμορφώνει την επιχείρηση



Το Enterprise Mobility μεταμορφώνει την επιχείρηση

July 18, 2018


Mobility

Προκειμένου να μεταμορφώσετε πλήρως την επιχείρησή σας σε mobile-only, οι ΙΤ leaders εντός της, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουν τη σημασία του συνόλου των δεδομένων και πώς αυτά χρησιμοποιούνται για να ξεπεραστεί μια legacy κουλτούρα που πιθανώς έχει ακόμα… ξεμείνει. Εν συνεχεία, αναφέρουμε κάποια tips για το πώς θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τα δεδομένα για να επιτύχετε την ψηφιακή μεταμόρφωση.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να καινοτομήσουν μέσω της ψηφιακής μεταμόρφωσης, πρέπει αναγκαστικά να αξιοποιήσουν τη δύναμη των δεδομένων. Είτε πρόκειται για ήδη υπάρχοντα και μη ενεργά δεδομένα, είτε για δεδομένα σε χρήση, όλα τους αποτελούν μέρος του ευρύτερου παζλ των business insights και των δυνατοτήτων λήψης αποφάσεων.

Η πρωτοκαθεδρία των δεδομένων

Η ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία των δεδομένων, αποτελεί συχνά παρεπόμενο της συσσωρευμένης τεχνολογίας στο καθημερινό workflow. Ποιο είναι το επόμενο βήμα επομένως; Μα προφανώς, το cloud. Κατά πόσον θα πρόκειται για public ή private, μια υπηρεσία ή πολλαπλές, αυτό εναπόκειται στους decision makers. Σε κάθε περίπτωση, το cloud έχει γίνει κάτι σαν ο κοινός παρονομαστής για τις επιχειρήσεις -παγκοσμίως- που επιθυμούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους και να τα χρησιμοποιήσουν για δημιουργία και καινοτομία.

Πληθώρα δεδομένων, ορθή χρήση

Όσον αφορά τα data analytics, ισχύει το κλασσικό ρητό πως τα «νούμερα δεν ψεύδονται». Σκεφτείτε το παράδειγμα που το τμήμα IT μιας επιχείρησης θα υλοποιήσει ένα σύστημα data visualization για τις mobile συσκευές που εκτείνεται σε χιλιάδες εργαζομένους σε όλη τη χώρα. Πόσες από αυτές τις συσκευές είναι ανενεργές, εγκαταλελειμμένες ή έχουν κλαπεί και τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς κόστους για την επιχείρηση; Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί καθεμιά συσκευή; Μήπως το κόστος των υπηρεσιών υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις; Πόσο συχνά οι εργαζόμενοι συνδέονται σε μη ασφαλείς τοποθεσίες Wi-Fi; Όλα τα προαναφερθέντα μπορούν να βρεθούν στα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο τμήμα ΙΤ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περικοπή δαπανών και την αποφυγή κινδύνων σε πραγματικό χρόνο.

Συνολική αντιμετώπιση

Από την άλλη, το γεγονός πως έχετε τεράστιο όγκο δεδομένων που επικεντρώνονται κατά βάση στο enterprise mobility, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να περιοριστούν σε αυτό. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές σας, θα παρατηρήσουν τάσεις που ευθυγραμμίζουν το mobile με την ασφάλεια ή ακόμα με τα δίκτυα και τις υποδομές, αλλά και το πώς τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία enterprise apps.

Με αυτά τα παραδείγματα, απλά θέλουμε να τονίσουμε πως από όποια πηγή κι αν έχουν προέλθει τα δεδομένα, καλό θα είναι να προχωρήσετε σε αντιπαραβολή και έλεγχο των πληροφοριών για να δείτε πώς ακριβώς οι διαφορετικοί τομείς και τμήματα μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.





#enterprise     #mobility    

Σχετικά Άρθρα