Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Πώς προσαρμόστηκαν οι επιχειρήσεις στην πανδημία, με τη βοήθεια του EM



Πώς προσαρμόστηκαν οι επιχειρήσεις στην πανδημία, με τη βοήθεια του EM

November 4, 2021


Mobility

Μπορεί οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούσαν την εξ αποστάσεως εργασία και το mobile computing για πολύ καιρό, αλλά πολύ πρόσφατα είδαμε ουσιαστική αλλαγή στην κατανόηση και τη νοοτροπία. Το Enterpise Mobility έγινε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σημαντικότατο εργαλείο για τις επιχειρήσεις, ενώ απέδειξε περίτρανα το εξής: ο χώρος εργασίας δεν πρόκειται ποτέ να είναι ξανά ο ίδιος.

Δεν συμβαίνει καθημερινά πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού να μπαίνει σε καραντίνα. Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε άρδην το τοπίο των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων, καθώς οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν την τηλεργασία με ασφάλεια.

Τελικά οι επιχειρήσεις έβγαλαν πολλά συμπεράσματα από την κρίση αυτή. Ένα αρχικό είναι ότι η ίδια η φύση της εργασίας μεταμορφώνεται. Πλέον, δεν είναι σίγουρο κατά πόσον θα υπάρξει ολοκληρωτική επιστροφή στην πρότερα κατάσταση. Επιπλέον, για κάποιες επιχειρήσεις θα αλλάξει η ίδια η φύση της εργασίας. Οι retailers θα πρέπει να προσαρμοστούν στο social distancing, ενώ έχει ήδη παρατηρηθεί αύξηση στις ανέπαφες συναλλαγές, κάτι που έχει καταστήσει τις mobile συσκευές ακόμα πιο σημαντικές στις συναλλαγές.

Περισσότερες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν να εξερευνούν τις δυνατότητες του Unified Endpoint Management, καθώς θα μετακινούνται από τα ad hoc περιβάλλοντα εξ αποστάσεως εργασίας σε πιο σταθερά, συστηματικά μοντέλα εργασίας όπου οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σίγουρα θα χρειαστούν καλύτερη υποστήριξη. Συγκεκριμένα, οφείλουν να συνυπολογίσουν πώς να διαχειριστούν τις mobile συσκευές και τις εφαρμογές σε αυτές.

Η εμπειρία του lockdown ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη σημασία του cloud computing. Οι επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούσαν ήδη το cloud κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν επιφυλακτικές να δοκιμάσουν αυτό το μοντέλο κατά τη διάρκεια της κρίσης όπου θα έπρεπε να ανταποκριθούν άμεσα σε σημαντικές προκλήσεις. Καθώς η επιδημία υποχωρεί, αναμένεται σημαντική ενίσχυση της τάσης υιοθέτησης του cloud, με σημαντική εμπορική άνοδο.

Ένα ακόμα σημείο ενδιαφέροντος έχει σχέση με την ασφάλεια και συγκεκριμένα με τη χρήση των passwords που έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους και έχουν καταστεί προβληματικά. Σε έναν κόσμο στον οποίο συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό, οι mobile χρήστες που δουλεύουν εξ αποστάσεως ακόμα συχνότερα, δεν είναι δυνατόν να ανεχτούν την πληκτρολόγηση passwords στην οθόνη του κινητού – και ούτε θα έπρεπε.

Αυτό που χρειάζεται είναι ακόμα πιο ισχυροί και βολικοί μηχανισμοί πρόσβασης που βασίζονται σε βιομετρική τεχνολογία, πολυπαραγοντική πιστοποίηση, και context-aware logins, τα οποία θα κάνουν την εξ αποστάσεως mobile εργασία ακόμα πιο απρόσκοπτη. Μόλις το 10% των επιχειρήσεων είναι σε αυτό το στάδιο επί του παρόντος, αλλά θεωρούμε ότι και το υπόλοιπο 90% θα πάει προς τα εκεί στη συνέχεια.





#EM     #Mobile     #mobility    

Σχετικά Άρθρα