Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Το mobile ERP, εργαλείο στα χέρια του πωλητή!



Το mobile ERP, εργαλείο στα χέρια του πωλητή!

December 20, 2016


Mobility

Επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, οφείλουμε να παραδεχτούμε εξαρχής πως η mobile έκδοση του ERP δεν είναι κάτι τόσο διασκεδαστικό όσο η mobile έκδοση ενός νέου παιχνιδιού που πρόσφατα κυκλοφόρησε για κινητό. Από την άλλη -και αυτό είναι γεγονός- είναι σαφώς μια από τις πλέον χρήσιμες και σημαντικές mobile τεχνολογίες που έχουν μέχρι σήμερα αναπτυχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει γεγονός πως (αν και ζούμε στην εποχή τού «έχουμε μία εφαρμογή για τα πάντα») υπάρχουν ακόμα εκείνοι που δεν συσχετίζουν άμεσα το ERP με ένα mobile app. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε κάποια από τα οφέλη που προσφέρουν οι λύσεις mobile ERP, ιδιαίτερα στο τμήμα πωλήσεων.

Ας αναλογιστούμε λίγο τι συνέβαινε στη διαδικασία πώλησης πριν την ύπαρξη των mobile συσκευών. Οι πωλητές ξόδευαν το χρόνο τους μεταξύ των γραφείων των πελατών τους και των δικών τους, φέροντας μαζί τους λίστες to-do, έρευνες, παραγγελίες και ένα σωρό από χαρτιά και στοιχεία. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, οπλισμένος με ένα smartphone ή κάποια άλλη φορητή συσκευή, ο πωλητής έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια πιο responsive εμπειρία. Μάλιστα, η εμπειρία αυτή θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στην περίπτωση που η mobile συσκευή είναι εξοπλισμένη και με τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε εργαλεία business intelligence.

Ο πωλητής δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να αφήσει τον πελάτη του να περιμένει μέχρι να ελέγξει τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων, την κατάσταση της παραγγελίας ή του λογαριασμού του. Χάρη σε ένα tablet ή ένα smartphone, τα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ταχύτερη και σαφώς πιο αξιόπιστη εξυπηρέτηση. Επιπλέον, η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ συσκευών κάθε φορά που ο πωλητής συνδέεται στο laptop ή στο desktop υπολογιστή του όταν επιστρέφει στο γραφείο του, του επιτρέπει να συνεχίσει ακριβώς εκεί από όπου είχε μείνει, χωρίς να έχει χαθεί κάτι σημαντικό.

Στη σημερινή -πελατοκεντρικού τύπου- οικονομία, οι επιχειρήσεις βρίσκονται συνεχώς κάτω από την πίεση του να προσφέρουν ταχείες υπηρεσίες, ανταποκρινόμενες άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών τους. Όσον αφορά το τμήμα πωλήσεων, αυτή είναι και η διαφορά ουσίας μεταξύ τού να κλείσουν μια συμφωνία ή να τη χάσουν. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της mobile πρόσβασης στο ERP είναι το χαρακτηριστικό geolocation που προσφέρει δυνατότητα εύρεσης της θέσης του πελάτη στο χάρτη, προκειμένου να μην προκύψουν θέματα αργοπορίας. Σε γενικές γραμμές, η λύση mobile ERP υποστηρίζει αποτελεσματικά τις πωλήσεις, παρέχοντας εξειδικευμένες απαντήσεις σε υπαρκτά ερωτήματα, καθώς επίσης βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα της λύσης αυτής είναι τα εξής:

  • Παίρνετε την παραγγελία στο smartphone ενώ είστε με τον πελάτη, ελέγχοντας την ίδια στιγμή το διαθέσιμο στοκ.
  • Στη συνέχεια, ο πελάτης μπορεί να επιβεβαιώσει την παραγγελία στον πωλητή, υπογράφοντας απευθείας στη φορητή συσκευή.
  • Η παραγγελία μεταδίδεται άμεσα στην αποθήκη, ώστε να τρέξει η διαδικασία επιλογής και αποστολής.
  • Δεν χάνεται χρόνος στον έλεγχο της τοποθεσίας του πελάτη, μιας και το χαρακτηριστικό geolocation παρέχει έναν χάρτη αναφοράς για τη διεύθυνση του πελάτη.





#ERP     #Mobile    

Σχετικά Άρθρα