Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Έρευνα σχετικά με την αγορά του Enterprise Mobility



Έρευνα σχετικά με την αγορά του Enterprise Mobility

December 18, 2021


Mobility

Σύμφωνα με την έρευνα της ResearchAndMarkets, η αγορά των workplace services (στην οποία εντάσσεται το ΕΜ) στην Ευρώπη αναμένεται να αγγίξει τα 54.267,14 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ως το 2028 από 26.251,31 εκατομμύρια το 2021. Η αγορά του Enterpise Mobility αναμένεται να αυξηθεί κατά ετήσιο μέσο όρο (CAGR) 10,9% από το 2021 έως το 2028.

Στη συνέχεια, η έρευνα δείχνει ότι η αγορά του ΕΜ έχει αναπτυχθεί σημαντικά, μιας και οι επιχειρήσεις αναζητούν υπηρεσίες που μπορούν να χειριστούν όλα τα χαρακτηριστικά της ασφάλειας του mobile, τα οποία ποικίλουν από συσκευές και software ως την προστασία δεδομένων. Ειδικότερα στις ημέρες μας, εξαιτίας της πανδημίας, η ζήτηση για ΕΜ από το εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η αυξημένη υιοθέτηση του EM επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν, να ενημερώνουν, ακόμα και να διαγράφουν δεδομένα εξ αποστάσεως από μια συσκευή για λόγους ασφαλείας. Το ΕΜ επιτρέπει στους εργαζομένους την ασφαλή πρόσβαση σε ευαίσθητα επιχειρηματικά δεδομένα χωρίς την εγκατάσταση applications ή software στις συσκευές τους. Το ΕΜ είναι μία από τις πλέον σημαντικές υπηρεσίες του μοντέλου workplace services, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα ατού της αγοράς, δεδομένου ότι συνδέει τους τελικούς χρήστες και τους επιτρέπει να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους.

Χάρη σε αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να κινητοποιούν αποτελεσματικά τους εργαζομένους τους, γνωρίζοντας ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες ΙΤ είναι επεκτάσιμες και ασφαλείς. Επιπλέον, οι πάροχοι ΕΜ στην αγορά είναι έτοιμοι να προσφέρουν λύσεις στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών προκειμένου να τους προμηθεύουν την κατάλληλη επιλογή, κάτι που ενισχύει περαιτέρω τη ζήτηση για workplace services. Η ευνοϊκή συγκυρία για ΕΜ είναι -μεταξύ άλλων παραγόντων- ένα ακόμα γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει θετικά.

Οι υπηρεσίες end-user outsourcing κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά workplace services το 2020. Η έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών ΙΤ και οι χαμηλότεροι προϋπολογισμοί ΙΤ, προέτρεψαν τους οργανισμούς να επιλέξουν υπηρεσίες outsourcing. Μιας και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος ΙΤ (σε όλους τους κλάδους) είναι κρίσιμη για τους διαχειριστές του συστήματος, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε outsourcing των υπηρεσιών asset management του ΙΤ, προκειμένου να επιτύχουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητά του, συμμόρφωση και οικονομική αποτελεσματικότητα.

Το κομμάτι αυτό βλέπει ήδη σημαντική ανάπτυξη, χάρη στην παρουσία ενός εξελιγμένου εργατικού δυναμικού σε πολλές χώρες, καθώς και των τεχνολογικών εξελίξεων στο ΙΤ σε πολλές χώρες, κάτι που έχει ορατά αποτελέσματα στον κλάδο, και κατ’ επέκταση στην αγορά των workplace services.





#EM     #Mobile     #mobility    

Σχετικά Άρθρα