Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Το enterprise mobility και τα πλεονεκτήματά του!



Το enterprise mobility και τα πλεονεκτήματά του!

March 27, 2017


Mobility

Το enterprise mobility ξεκίνησε ως τάση κάπου στο 2010 και πλέον στις μέρες μας, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές, καθώς είναι μια προσέγγιση την οποία μπορεί να υιοθετήσει οποιοσδήποτε με ευκολία. Το βασικό πλεονέκτημα των mobile enterprise λύσεων, το οποίο απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι, είναι πως μπορούν να δουλεύουν από οπουδήποτε, χωρίς δυσκολία πρόσβασης στους απαραίτητους πόρους, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους, από όπου κι αν βρίσκονται.

Στη λογική αυτή, μπορούν οι ίδιοι να ορίζουν το εργασιακό τους πρόγραμμα. Καθώς το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει διαρκώς, η ευελιξία και οι γρήγορες ενέργειες είναι θεμελιώδεις αρετές κάθε επιχείρησης που στοχεύει στην ικανοποίηση των πελατών της. Οπότε, η δυνατότητα που έχει ένας εργαζόμενος να τροποποιεί το καθημερινό του πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται σε όποια ανάγκη προκύψει, μεταφράζεται σε καλύτερη εξυπηρέτηση του υπάρχοντος πελατολογίου, αλλά και δυνατότητα επιτυχούς αναζήτησης νέων συνεργασιών, σε όφελος της επιχείρησης.

Μια ακόμα θετική πλευρά του enterprise mobility είναι η αυξημένη αποτελεσματικότητα των χρηστών laptop, οι οποίοι παρατηρούν μια αύξηση 13% της παραγωγικότητάς τους σε σύγκριση με εκείνους που δουλεύουν μπροστά από ένα desktop στο γραφείο τους. Περισσότεροι από το 50% των εργαζομένων, χρησιμοποιούν τα laptops τους στο σπίτι, ενώ το 60% αυτών των χρηστών laptop είναι πολύ πιο ευέλικτοι στο πού και πώς μπορούν να δουλέψουν.

Αντίστοιχα, επηρεάζεται θετικά η συνεργασία και η ομαδικότητα. Χάρη στο enterprise mobility, οι σύγχρονες φορητές συσκευές με τις εφαρμογές που τις συνοδεύουν, επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση τους. Τα αποτελέσματα φαίνονται προφανώς στην αυξημένη παραγωγικότητα.

Δεδομένων αυτών, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως το enterprise mobility έχει ήδη αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα trends της εποχής μας. Από την άλλη, αυτό σημαίνει πως έχει τη δύναμη να επηρεάσει άμεσα και άλλους τομείς, διαδικασίες και τεχνολογίες:

BYOD και ασφάλεια

Αναμφισβήτητα το BYOD (Bring Your Own Device) έχει γίνει μια σημαντική παράμετρος του σύγχρονου επιχειρείν. Οι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν τις mobile συσκευές (smartphones, laptops και tablets) τους στην εργασία, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν και να συνδεθούν στο ασφαλές εταιρικό δίκτυο.

Development εφαρμογών

Δεδομένης της αύξησης του ανταγωνισμού, οι επιχειρήσεις δίνουν μεγάλη σημασία στον παράγοντα mobility, αναπτύσσοντας μεμονωμένες apps για ακόμα πιο παραγωγική εργασία.

Διαχείριση πρόσβασης και ταυτότητας

Η τάση αυτή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, μιας και προσφέρει απόλυτο έλεγχο στους χρήστες εφαρμογών. Εστιάζει κυρίως σε λειτουργίες όπως one time sign-in και προσαρμοσμένο απόρρητο.

Ρίσκο και ασφάλεια

Πρόκειται για κάτι που απασχολεί όλους εκείνους που έχουν ανάγκη πρόσβασης σε εμπιστευτικά δεδομένα. Τα ήδη υπάρχοντα συστήματα οφείλουν να έχουν τα σωστά controls ασφαλείας που θα χειριστούν το malware, την κρυπτογράφηση και τις πιστοποιήσεις.

Υποδομές

Εφόσον η επιχείρηση κάνει χρήση του enterprise mobility σημαίνει πως έχει αποφασίσει να επενδύσει και στις υποδομές. Λειτουργικότητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών -πρόκειται για βασικές αρχές, δίχως τις οποίες μια επιχείρηση δεν μπορεί να αποδώσει το μάξιμουμ και να υπερισχύσει έναντι του ανταγωνισμού.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα