Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Το μέλλον του enterprise mobility και το 5G



Το μέλλον του enterprise mobility και το 5G

July 26, 2021


Mobility

Καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν τον αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιούν, λειτουργίες όπως το mobile device management (MDM) αποκτούν σημασία. Οι λύσεις MDM προσφέρουν ασφάλεια σε καθεμιά συσκευή εντός ενός εταιρικού δικτύου. Στη συνέχεια μπορούν να εφαρμοστούν τα σωστά πρωτόκολλα, εφόσον αναγνωριστούν πιθανές απειλές.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του MDM είναι να διασφαλίσει ότι όταν ένας χρήστης αποχωρήσει, η συσκευή θα «καθαριστεί» για την προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων, αφήνοντας ανέπαφα τα προσωπικά δεδομένα.

Τα οφέλη του 5G

Το 5G θα αυξήσει δραστικά τις επιδόσεις για όλους εκείνους τους χρήστες που επιζητούν μεγαλύτερο bandwidth και ασφάλεια. Οι ταχύτητες του 5G θα συνεισφέρουν και στο μετασχηματισμό της εξ αποστάσεως εργασίας συνολικά. Οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταδώσουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων ταχύτερα και ευκολότερα με τη χρήση του 5G, επιτρέποντας σε όσες επιχειρησιακές διεργασίες πραγματοποιούνταν παλιότερα onsite, να γίνουν εξίσου γρήγορα offsite. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται η εργασία εν κινήσει, όπως και η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα.

Το 5G συνεπάγεται εξάλλου αυξημένες επιδόσεις σε ΑΙ και ΙοΤ συσκευές, εξαιτίας ταχύτερης επεξεργασίας πληροφοριών και παροχής bandwidth για σύνδεση σε σημαντικό αριθμό συσκευών. Βέβαια, η δυνατότητα μιας συσκευής ΙοΤ να αποστέλλει ευαίσθητες πληροφορίες, δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες επιθέσεων. Το αυξημένο bandwidth πιθανώς να οδηγήσει σε DDoS επιθέσεις, οπότε απαιτείται η κατάλληλη υποδομή ασφάλειας ΙοΤ.

Το μέλλον του Enterprise Mobility

Ο χρόνος που πέρασε οδήγησε -σε παγκόσμιο επίπεδο- σε σημαντική ανάπτυξη του Enterprise Mobility (EM) και η τάση αυτή δεν δείχνει σημάδια οπισθοχώρησης. Οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επενδύουν στις λύσεις αυτές, καθώς συνεχίζουν να εξαρτώνται από το mobility για να παραμείνουν αποτελεσματικές και παραγωγικές. Για πιο ολοκληρωμένη χρήση των συσκευών αυτών, το βάρος πρέπει να πέσει στη διαχείριση των συσκευών, στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τις συσκευές αλλά και στην ενημέρωση των εργαζομένων προκειμένου να υιοθετήσουν τις βέλτιστες πρακτικές και λύσεις.

Οι «εξ αποστάσεως» εργαζόμενοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συνδεσιμότητα και την ταχεία πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας business apps, ενώ την ίδια στιγμή η επιχείρηση οφείλει να διατηρήσει τον έλεγχο και τη διαφάνεια. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τις λύσεις enterprise mobility για να ελέγχουν κατά πόσον υπάρχουν κενά ασφαλείας ώστε βεβαίως να αντιμετωπίζονται αναλόγως. Οφείλουν να αναλογιστούν πώς το mobility θα επιδράσει στα μελλοντικά business σχέδιά τους, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχοντας παράλληλα κατά νου την ευελιξία και την επεκτασιμότητα όσον αφορά τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές τους προοπτικές.





#EM     #Mobile     #mobility    

Σχετικά Άρθρα