Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Εμπρός, για επιτυχημένο enterprise mobility!



Εμπρός, για επιτυχημένο enterprise mobility!

November 21, 2017


Mobility

Πολλές επιχειρήσεις υπολείπονται όσον αφορά τις ορθές πολιτικές ή τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να υλοποιήσουν επιτυχημένες στρατηγικές enterprise mobility. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, καθώς μπορείτε να συμπληρώσετε τα όποια κενά στρατηγικής, ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Οργανωτικός σχεδιασμός και πολιτικές

Είναι σημαντικό για τους ΙΤ administrators να γνωρίζουν ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι στόχοι τους. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της enterprise mobility στρατηγικής, για προφανείς λόγους. Οι βασικές πολιτικές στις οποίες το ΙΤ θα πρέπει να έχει συμφωνήσει, περιλαμβάνουν τις πολιτικές ασφαλείας, πολιτική αποδεκτής χρήσης, πολιτική BYOD και license agreement για τον τελικό χρήστη.

Επιπλέον, οι πολιτικές θα πρέπει να προωθούν τους συνολικούς οργανωτικούς στόχους, χωρίς όμως να επιβαρύνουν άσκοπα τους χρήστες. Και βέβαια, οι όποιες πολιτικές θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους δεδομένους ρυθμιστικούς κανονισμούς. Οι ορθές πολιτικές θα ενδυναμώσουν την αμοιβαία κατανόηση στο σύνολο της επιχείρησης σχετικά με όλες τις mobile στρατηγικές, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν άσκοπα λειτουργικά κόστη, ζητήματα ασφαλείας και μη αναμενόμενες γενικές δαπάνες σε βάθος χρόνου.

Ευχρηστία και ευελιξία για τους τελικούς χρήστες

Οι χρήστες δεν είναι ΙΤ experts και επιθυμούν απλά και αξιόπιστα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό σημαίνει πως οι mobile δυνατότητες θα πρέπει να είναι εύχρηστες, προσφέροντας την κατάλληλη υποστήριξη, εκπαίδευση, ενίσχυση, αυτοματισμό και έλεγχο, με σωστή διαχείριση και διαφάνεια. Εργασίες όπως οι ενημερώσεις και το backup των δεδομένων, δεν θα πρέπει να είναι ορατές στο δίκτυο της επιχείρησης και στον τελικό χρήστη, καθώς αφορούν αποκλειστικά το αρμόδιο τμήμα.

Πολλαπλή επιλογή συσκευών

Είναι ζωτικής σημασίας για το τμήμα ΙΤ να περιορίσει τις αποδεκτές και υποστηριζόμενες επιλογές συνδυασμού συσκευών και εκδόσεων mobile OS, ενώ οι παλιότεροι συνδυασμοί παραχωρούν τη θέση τους σε νεότερα, περισσότερο ασφαλή, διαχειρίσιμα και λειτουργικά προϊόντα. Τελικά όλες οι mobile συσκευές αποσύρονται κάποια στιγμή, οπότε ο περιορισμός των επιλογών των συσκευών των χρηστών, θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους και τις δαπάνες για όλους στην επιχείρηση.

Σχέδιο backup σε λειτουργία

Κάθε φορά που πρόκειται να υλοποιηθεί μια enterprise mobility στρατηγική, οι administrators θα πρέπει να έχουν ήδη σκεφτεί τι μπορεί να πάει στραβά και να έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο ώστε να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα πιο αρνητικά σενάρια. Συγκεκριμένα, το ΙΤ πρέπει να διαθέτει λύσεις για χαμένες ή κλεμμένες συσκευές, για διακοπές λειτουργίας, για παραβιασμένα διαπιστευτήρια πρόσβασης και πολλές άλλες συνηθισμένες καταστάσεις. Οι λύσεις αυτές θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένες και έτοιμες προς χρήση όποτε προκύψει η ανάγκη.

Χρήση των σωστών εργαλείων

Η διαχείριση του enterprise mobility αποτελεί πλέον την προτιμώμενη μέθοδο από το ΙΤ για τον έλεγχο των mobile συσκευών, πληροφοριών και συνολικά των mobile λειτουργιών. Η διασφάλιση της ορθής διαμόρφωσης των συσκευών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το ΙΤ, το οποίο μπορεί εύκολα και αξιόπιστα να υλοποιήσει ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Τα cloudbased εργαλεία μπορούν επίσης να ελαφρώσουν το βάρος της διαχείρισης και να προσφέρουν επεκτασιμότητα on-demand.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα