Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Cloud ERP: το απαραίτητο εργαλείο για το σύγχρονο επιχειρείν



Cloud ERP: το απαραίτητο εργαλείο για το σύγχρονο επιχειρείν

May 11, 2023


Cloud

Για πρώτη φορά στη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι στα γραφεία αναγκάστηκαν να εργάζονται από το σπίτι τους για μήνες και οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και οι αγοραστές οδηγήθηκαν ταυτόχρονα σε σχεδόν πλήρη διακοπή. Οι σύγχρονες λύσεις ERP (SaaS) είναι αυτές που έδωσαν σε αυτές τις ευέλικτες, ευκίνητες εταιρείες τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται, να καινοτομούν και τελικά να παρουσιάζουν κερδοφορία.

Αναδρομικά, πήραμε σημαντικά μαθήματα για το ποιος επιβιώνει και ποιος ευημερεί εν μέσω μεγάλων “κλυδωνισμών” όπως η πανδημία του Covid-19. Οι επιχειρήσεις χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • Οι ευέλικτες επιχειρήσεις που ευδοκίμησαν επειδή μπορούσαν να προσαρμοστούν γρήγορα και να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας και πωλήσεων. Οι περισσότερες υιοθέτησαν από νωρίς συστήματα cloud ERP, τα οποία τους προσέφεραν τη θεμιτή ευελιξία. Συγκεκριμένα, βρήκαν εφεδρικούς προμηθευτές, εντατικοποίησαν την παραγωγή σε εργοστάσια με τοπικές πηγές εφοδιασμού, παράκαμψαν διανομείς πωλώντας απευθείας στους πελάτες και διεκπεραίωναν απρόσκοπτα όλες τις συναλλαγές τους, δεδομένου ότι τα οικονομικά λειτουργούσαν στο cloud.
  • Οι ανελαστικές επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν είτε επειδή δεν είχαν ευελιξία να προσαρμοστούν είτε επειδή ήταν εγκλωβισμένες σε μια απαρχαιωμένη νοοτροπία. Η πλειονότητά τους δεν διέθετε σύστημα ERP ή είχαν κάποιο παρωχημένο on premise με αντίστοιχα ανελαστικές διαδικασίες με συνέπεια να εγκλωβίζονται. Η αλλαγή μιας διαδικασίας που βασιζόταν στο ERP αποδεικνυόταν δαπανηρή, οπότε δεν υπήρχε χρόνος ή προϋπολογισμός για αυτό.
  • Οι εταιρείες που μετά βίας επιβίωσαν. Πρόκειται για κατόρθωμα καθαρής θέλησης και υπερβολικής εργασίας. Διέθεταν συνήθως άκαμπτα συστήματα ERP και διαδικασίες που έκαναν την αλλαγή εξαιρετικά δαπανηρή και δύσκολη. Μπορεί να ανταπεξήλθαν στο τέλος, αλλά δεν επιθυμούν να ξαναπεράσουν ποτέ αυτή τη φάση.

Ο ρόλος του cloud ERP

Οι σύγχρονες λύσεις ERP ως υπηρεσία (SaaS) είναι εκείνες που έδωσαν στις ευέλικτες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται, να καινοτομούν και τελικά να επιβιώνουν. Το SaaS ERP και οι τεχνολογίες cloud, γενικά, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και ανταγωνίζονται και να κερδίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι εάν η πανδημία είχε συμβεί πριν την έλευση του cloud ΕRP οι απώλειες θα ήταν πολύ σημαντικότερες.

Τα παραδοσιακά συστήματα ERP βοήθησαν τις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν και να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες και να λειτουργήσουν πιο διαφανώς και αποτελεσματικά. Αλλά η πραγματοποίηση αλλαγών στις διαδικασίες, όπως είναι το να περάσει από ένα μοντέλο πωλήσεων που βασίζεται σε διανομείς σε άμεσες πωλήσεις με τη χρήση του Internet, απαιτεί χρονοβόρες, επικίνδυνες και δαπανηρές προσαρμογές.

Αντίθετα, τα σύγχρονα συστήματα cloud ERP είναι ευέλικτα και οι επιχειρήσεις που τα χρησιμοποιούν γίνονται αντίστοιχα ευέλικτες. Οι λύσεις ERP επιτρέπουν στην επιχείρηση να δημιουργήσει κάτι νέο, να ενσωματώσει στοιχεία, να τα προσαρμόσει και να καινοτομήσει στη συνέχεια. Αυτή η ευέλικτη νοοτροπία επιτρέπει την αλλαγή της υποδομής χωρίς ρίσκο και κόστος, με συνέπεια αποτελεσματικότητα και βέλτιστη εμπειρία πελατών.





#Cloud     #Cloud ERP     #ERP     #Soft1    

Σχετικά Άρθρα