Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Πώς εξελίσσονται οι επιχειρήσεις σε έναν cloud κόσμο;



Πώς εξελίσσονται οι επιχειρήσεις σε έναν cloud κόσμο;

July 31, 2018


Cloud

Οι συνολικές δαπάνες για cloud υπηρεσίες το 2015 ήταν 30%, ενώ ως το 2020 το νούμερο αυτό αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς, αγγίζοντας το 47%. Κατά πόσον η επιχείρησή σας είναι έτοιμη για τη νέα αυτή εποχή; Ποιες είναι οι υπάρχουσες επιλογές και προκλήσεις;

Η υιοθέτηση του cloud computing έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ φαίνεται πως επιταχύνεται σημαντικά προκειμένου να καταστεί σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες του ΙΤ. Στην εποχή μας, το 95% των επαγγελματιών σε μια ευρεία γκάμα κλάδων, δηλώνουν πως οι επιχειρήσεις τους χρησιμοποιούν κάποιας μορφής cloud.

Η κυρίαρχη, επί του παρόντος, μορφή στρατηγική ανάπτυξης cloud που έχει εμφανιστεί τα πρόσφατα χρόνια, είναι ένα υβριδικό μοντέλο που έχει να κάνει με τη διαχείριση υπηρεσιών σε private και public cloud περιβάλλοντα. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, το 82% επιχειρήσεων χρησιμοποιούν διαφορετικές cloud επιλογές, με το 55% να προτιμά μια υβριδική cloud αρχιτεκτονική.

Η στρατηγική αυτή επιτρέπει στους CIOs να βελτιστοποιούν το ΙΤ, προκειμένου να αντιμετωπίζουν διαφορετικές απαιτήσεις για διαφορετικές εφαρμογές, και ταυτόχρονα να επιλέξουν τον σωστό vendor και λύση βάσει των αναγκών τους.

Παρόλο που η άνοδος του cloud έχει αποδειχθεί, και συνεχίζει να αποδεικνύεται, επωφελής για την επιχείρηση, συνοδεύεται από κάποιες σημαντικές προκλήσεις στις οποίες πρέπει να δοθεί προσοχή:

  • ευπάθειες που σχετίζονται με την ασφάλεια
  • end-to-end διαφάνεια και έλεγχος των δεδομένων που μετακινούνται στο cloud
  • διαλειτουργικότητα και ικανότητα απρόσκοπτης σύνδεσης μεταξύ private και public cloud.

Στρατηγική επιτυχίας

Καθώς η τάση για δαπάνες του ΙΤ σε cloud υπηρεσίες αυξάνεται ραγδαία, οι διαδικασίες μετάβασης της επιχείρησής σας θα πρέπει να έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή. Είναι πραγματικά σημαντικό να αναζητήσετε τον κατάλληλο πάροχο που θα σας βοηθήσει στην επιλογή και μετά στην υλοποίηση της κορυφαίας cloud τεχνολογίας, ενώ διαθέτει την ικανότητα να φέρει στα μέτρα της επιχείρησης τις υπηρεσίες δικτύου και τα data centers προκειμένου να εξασφαλίσει το θετικό αποτέλεσμα. Τελικά, ο σκοπός είναι να μπορέσετε να οδηγήσετε την επιχείρησή σας στο cloud με αυτοπεποίθηση και ο provider θα σας προσφέρει τα απαραίτητα μέτρα για να το επιτύχετε.

Η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου cloud υπηρεσιών της επιχείρησης, θα ενδυναμώσει τις δυνατότητες συλλογής δεδομένων, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την περικοπή των δαπανών. Η δυνατότητα ελέγχου και επέκτασης των cloud υπηρεσιών με το πάτημα ενός κουμπιού από ένα και μόνο dashboard, φέρνει ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις που επιζητούν να βρουν το δρόμο τους στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.





#Cloud     #enterprise    

Σχετικά Άρθρα