Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Οι CIOs αναγνωρίζουν την προτεραιότητα του Cloud



Οι CIOs αναγνωρίζουν την προτεραιότητα του Cloud

April 7, 2015


Cloud

Σύμφωνα με την Gartner, το cloud αποτελεί πλέον μια βιώσιμη επιλογή για τα περισσότερα IT projects, απαιτώντας από τους Infrastructure & Operations (I&O) leaders να διευρύνουν την οπτική τους και να φέρουν τα συστήματά τους στο σύννεφο. Πρόκειται για το βασικότερο από τα συμπεράσματα, όπως αυτά καταγράφηκαν στην έρευνα “Flipping to Digital Leadership: The 2015 CIO Agenda” της Gartner, η οποία βασίστηκε σε περισσότερους από 2.800 CIOs.

Η έρευνα δείχνει πως για τους περισσότερους CIOs, το public cloud αποτελεί βασική επιλογή, αν και ακόμα υπάρχουν επιφυλάξεις. Οι I&O leaders τείνουν να είναι προστατευτικοί για τις ήδη υπάρχουσες επιλογές τους και, σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν οι ίδιοι το εμπόδιο για cloud-based λύσεις. Συχνά μάλιστα, καταφεύγουν σε… rebranding ήδη υφιστάμενων λύσεων σε «cloud-ικές» ως μια δικαιολογία προκειμένου να μην επιζητήσουν μια πραγματική cloud-based λύση. Αντίθετα, οι I&O leaders οφείλουν να αναπτύξουν μια οπτική “cloud-first” για κάθε project, σε επίπεδο εφαρμογής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 9% των χρηστών στις μέρες μας, δε σκέφτονται καθόλου το cloud computing για τα SaaS projects, ένα ποσοστό που αυξάνεται στο 15% για τα IaaS projects. Αν και ένα μεγαλύτερο ποσοστό συνεχίζει να βλέπει το cloud ως εξαίρεση στον κανόνα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν αλλάξει την προοπτική τους και πλέον, θεωρούν τη λογική του cloud ως τη βασική και απόλυτα βιώσιμη επιλογή τους για το άμεσο μέλλον.

Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα συμπεράσματα της έρευνας. Συγκεκριμένα, διαφαίνεται πως -για τους CIOs- οι mobile συσκευές αποτελούν πλέον το πρωτεύον ή το δευτερεύον interface για ένα σημαντικό αριθμό επενδύσεων ΙΤ. Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης πως το 71% των CIOs αναγνωρίζει την ανάγκη για context-aware υπηρεσίες. Για τους I&O leaders, αυτό σημαίνει πως το θέμα του mobility αποτελεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό του συστήματος. Επίσης, συνεπάγεται πως δεν επαρκεί απλά η διαθεσιμότητα μιας υπηρεσίας σε μια mobile συσκευή. Αντίθετα, θα πρέπει οι υπηρεσίες να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις συσκευές αυτές, ώστε να είναι χρήσιμες στον τελικό χρήστη και όχι απλά ένα επιπλέον feature.

Οι I&O leaders θα πρέπει να κατανοούν πως μια ποικιλία συσκευών θα έχει πρόσβαση σε κάθε εφαρμογή, οπότε και να “χτίσουν” τις εφαρμογές αυτές ανάλογα. Η λογική είναι να βλέπουν το Enterprise Mobility, όχι μόνο ως κάτι που αφορά τις συσκευές και την υποδομή, αλλά ως κάτι που αφορά τα άτομα και την εμπειρία τους με τα συστήματα ΙΤ.





#Cloud     #ERP     #Mobile    

Σχετικά Άρθρα