Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud ERP…x5



Το cloud ERP…x5

June 17, 2020


Cloud

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του cloud ERP και με ποιους τρόπους διαφέρει από ένα on-premise σύστημα;

Σε πρώτο επίπεδο, πρόκειται για μια λύση που διατίθεται με τη μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας από κάποιον πάροχο. Αυτό σημαίνει πως δεν απαιτείται η διαχείριση από το ΙΤ της επιχείρησης, ενώ οι αναβαθμίσεις και οι ενημερώσεις του συστήματος γίνονται αυτόματα. Τα on-premise ERP συστήματα αντιθέτως, εγκαθίστανται τοπικά στο hardware και στους servers της επιχείρησης και στη συνέχεια, η διαχείρισή τους γίνεται από το προσωπικό του ΙΤ. Επιπλέον, απαιτούν μια μεγάλη αρχική επένδυση για την αγορά και τη διαχείριση του software, του σχετικού hardware, αλλά και των υποδομών για την επιτυχή υλοποίηση.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η βασική διαφορά μεταξύ των Cloud ERP και των on-premise ERP συστημάτων.

Ασφάλεια

Είναι αλήθεια πως αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές σχετικά με την ασφάλεια του cloud, θεωρώντας πως η cloud κρυπτογράφηση δεν είναι ασφαλής ή πως αποτελεί εύκολο στόχο για τους hackers. Στην πράξη όμως, το cloud ERP προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε σχετικά με το backup των δεδομένων, καθώς το σύστημα παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες και κρυπτογραφεί πλήρως τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο ERP.

Real-time analytics

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του cloud ERP είναι η πρόσβασή του στα real-time analytics. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τις σημαντικές πληροφορίες τη στιγμή ακριβώς που αυτές γίνονται διαθέσιμες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η επιχείρηση έχει πάντα πρόσβαση στα πλέον σχετικά και ενημερωμένα data. Τα real-time analytics θα τη βοηθήσουν να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, διασφαλίζοντας τον εξορθολογισμό των διεργασιών.

Ευελιξία

Με μία απλή σύνδεση internet, όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες που χρειάζεστε θα είναι διαθέσιμες από οποιαδήποτε τοποθεσία, κάθε στιγμή. Μια λύση cloud αποθηκεύει και εκτελεί τα πάντα απομακρυσμένα, ώστε ακόμα και εφόσον οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άλλες πόλεις ή χώρες, μπορούν να εισάγουν δεδομένα όποτε το θελήσουν, από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή (laptop, smartphone, tablet κοκ.).

Χαμηλές λειτουργικές δαπάνες

Τα on-premise συστήματα ERP χρειάζονται χειροκίνητη και συνεχή συντήρηση προκειμένου να ανταποκριθούν στις ενημερώσεις και τις αναβαθμίσεις του hardware, κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο και στο budget της επιχείρησης. Αντίθετα, το cloud έχει σαφώς χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Οι cloud vendors προσφέρουν λύσεις ERP με συνδρομητική μορφή (SaaS), οι οποίες μάλιστα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και το budget της επιχείρησης.

Επεκτασιμότητα

Το cloud ERP επεκτείνεται εύκολα, καθώς προσαρμόζει το σύνολο της υποδομής της επιχείρησης στο απαραίτητο μέγεθος για κάθε επιμέρους στάδιο στην πορεία της ανάπτυξης της επιχείρησης. Στην περίπτωση της onsite υποδομής, η επέκταση μπορεί να αποδειχτεί δαπανηρή, σε αντίθεση με το cloud που θα απλοποιήσει το σύνολο της διαδικασίας.





#Cloud     #Cloud ERP    

Σχετικά Άρθρα