Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Ασφάλεια ERP στο cloud



Ασφάλεια ERP στο cloud

May 10, 2017


Cloud

Μια από τις βασικές παραμέτρους επιλογής SaaS παρόχου για τη διαχείριση του ERP σας, είναι η ασφάλεια. Ας δούμε αναλυτικότερα τι πρέπει να προσέξετε.

Προκλήσεις ασφαλείας

Η προστασία των δεδομένων των επιχειρησιακών διεργασιών -καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης τους- αποτελεί αξίωμα, καθώς τα δεδομένα αυτά είναι ζωτικής σημασίας τόσο για το ERP, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης σας. Τα πολύτιμα δεδομένα σας, επομένως, θα πρέπει να αποθηκεύονται με ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει να παραμένουν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει πως ο vendor θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει τους κατάλληλους χρόνους απόκρισης, προσφέροντας την ίδια στιγμή, εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων σας. Η διαδικασία που μόλις περιγράψαμε, θα πρέπει να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του SaaS ERP παρόχου σας.

Ένα ακόμα σημείο προσοχής είναι οι λίστες των πελατών σας. Το customer list είναι ζωτικής σημασίας πληροφορία για την επιχείρησή σας, και οφείλετε να το προστατεύσετε ανάλογα. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό του από το cloud ERP. Από την άλλη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επεξεργασία δεδομένων, οι επιδόσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη διαχείριση των πληροφοριών των πελατών σας. Δεν θα πρέπει να θυσιάσετε τις επιδόσεις, προκειμένου να επιτύχετε την απόλυτη ασφάλεια -απαιτείται ισορροπία.

Τα ίδια ισχύουν και για τα καθημερινά δεδομένα συναλλαγών. Οι συναλλαγές επηρεάζονται σημαντικά από πλευράς επιδόσεων, μιας και μια μέση επιχείρηση εμφανίζει εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές ημερησίως. Τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμα και την ίδια στιγμή να παραμένουν ασφαλή.

Θυμηθείτε πως έχετε νομική υποχρέωση να προστατεύετε τα δεδομένα των πελατών σας, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και τα ζητήματα αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε πως έχετε προβλέψει προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να αντιστοιχούν πλήρως στις νομικές υποχρεώσεις σας.

Συμπέρασμα

Παρ’ όλες τις ανησυχίες ασφαλείας που εμπεριέχει η διαδικασία επιλογής SaaS, το cloud ERP είναι εξίσου (ή και περισσότερο) ασφαλές με την on-premises αποθήκευση. Σκεφτείτε επίσης πως ο vendor σας διαθέτει μια εξειδικευμένη ομάδα ασφαλείας που θα είναι έτοιμη να αφοσιωθεί στην ασφάλειά σας, πολύ πιο αποτελεσματικά από εσάς. Εφόσον, επομένως, επιλέξετε με προσοχή τον πάροχο σας, η ασφάλειά σας στο cloud θα είναι εγγυημένη.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα