Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Αποκρυπτογραφώντας το cloud ERP



Αποκρυπτογραφώντας το cloud ERP

February 18, 2020


Cloud

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να μετακινήσετε το ERP σας στο cloud. Κάνοντας τις σωστές cloud επιλογές, οι CIOs θα κεφαλαιοποιήσουν την τεχνολογία και την καινοτομία μέσω μιας δυναμικής πλατφόρμας. Στο σύγχρονο ψηφιακό τοπίο, το cloud πρέπει να εκτιμηθεί ως ο πιο έξυπνος τρόπος διαχείρισης της επιχείρησης.

Προφανώς, δεν σημαίνει πως το cloud είναι πανάκεια που μπορεί να λύσει όλες τις οργανωτικές προκλήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει μια στρατηγική αξία στη μετακίνηση σε αυτό, είτε πρόκειται για λύσεις ERP είτε για πρόσβαση σε έγγραφα.

Το ERP είναι ζωτικής σημασίας στο σύγχρονο περιβάλλον των δεδομένων, δεδομένου πως το 2020 κάθε άνθρωπος θα προσφέρει περίπου 1,7MB δεδομένων το δευτερόλεπτο. Την ίδια στιγμή η Google επεξεργάζεται περίπου 60.000 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο.

Κόστος και απόδοση

Τα πολυδιαφημισμένα πλεονεκτήματα της μετακίνησης στο cloud δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοηθεί από κανέναν. Με τα budgets των επιχειρήσεων να υφίστανται συνεχώς πίεση, θα πρέπει να γίνεται ορθή διαχείριση στα πάντα, από το HR ως και το ΙΤ. Δεδομένου πως οι πάροχοι cloud λύσεων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να επικεντρωθούν λιγότερο στην επένδυση σε αναβαθμίσεις σε hardware και software και περισσότερο στην προσφορά στρατηγικών προοπτικών.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της μετάβασης στο cloud, είναι η δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Αντί της αγοράς πρόσθετων servers, ο cloud provider διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για να προσθαφαιρέσει εργαλεία και δυνατότητες.

ERP με στρατηγική στόχευση

Μετακινώντας το σύστημα ERP στο cloud, οι επιχειρήσεις θα απελευθερώσουν εσωτερικούς πόρους από το ΙΤ. Το αποτέλεσμα θα είναι πως οι εργαζόμενοι θα επικεντρωθούν σε όλα όσα συνεισφέρουν στην κερδοφορία της επιχείρησης, αντί στη συνεχή συντήρηση και υποστήριξη. Το προσωπικό του ΙΤ θα εξασφαλίσει πως όλα τα συστήματα είναι συγχρονισμένα προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ERP στο cloud είναι πως οι λύσεις παραμένουν ενημερωμένες με τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες. Δεν χρειάζεται να εκτελείτε συνεχόμενα updates on-premises ή να ασχολείστε με τη διαχείριση των patches σε εβδομαδιαία βάση. Οι ενημερώσεις στο cloud γίνονται με σχεδόν μηδενική ενόχληση.

Εντούτοις, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα μετακίνησης του ERP στο cloud, είναι η δυνατότητα υιοθέτησης mobile πρόσβασης. Πλέον, δεν είναι απαραίτητο για τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο για να έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων ή να ανεβάσουν δεδομένα πελατών. Όλες οι πληροφορίες αλλά και οι λειτουργίες του συστήματος, μπορούν να είναι προσβάσιμες μέσα από ένα smartphone ή tablet.





#Cloud     #Cloud ERP    

Σχετικά Άρθρα