Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Μικρές εκπλήξεις που κάνουν το cloud ERP σημαντικόΜικρές εκπλήξεις που κάνουν το cloud ERP σημαντικό

May 9, 2018


Cloud

Σταδιακά, οι επιχειρήσεις κατανοούν την αναγκαιότητα του ERP στις καθημερινές τους εργασίες. Στην πράξη βέβαια, το ERP μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να βελτιώσει πολυεπίπεδα τις επιχειρησιακές διεργασίες. Στη συνέχεια, παραθέτουμε κάποια σημαντικά, αλλά υποτιμημένα πλεονεκτήματα του cloud ERP και πώς να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Βελτίωση του customer experience

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα, που ίσως να μην είναι άμεσα ορατό, του cloud ERP είναι πως βελτιώνει το customer experience. Για παράδειγμα, η επιχείρηση θα μπορέσει να καλύψει τις παραγγελίες ενός πελάτη, όσο μεγάλης έκτασης κι αν είναι, ελέγχοντας συνεχώς το στοκ, προκειμένου να γνωρίζει πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ολοκλήρωσή τους. Σύμφωνα με το Business Computing World, οι επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιήσουν το ERP και τα analytics, παρουσιάζουν σημαντικότερη αύξηση εσόδων χρόνο με το χρόνο, σε σύγκριση με εκείνες που δεν διαθέτουν μια τέτοια λύση. Το συμπέρασμα είναι πως το cloud ERP βοηθάει τις επιχειρήσεις να λάβουν αποφάσεις για τους πελάτες, βασισμένες στα δεδομένα παρά σε υποθέσεις, κάτι που τελικά θα βελτιώσει τις σχέσεις με αυτούς.

Mobile, BYOD και ERP

Δεδομένης της δημοτικότητας των mobile συσκευών, οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να υιοθετούν πολιτικές BYOD για να επιτρέψουν στους εργαζομένους τους να δουλεύουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Το cloud ERP έχει φτιαχτεί με την έννοια του mobile κατά νου, κάτι που σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξοπλίσουν τις ομάδες τους με όλες τις απαραίτητες -για την εργασία τους- πληροφορίες, χωρίς να πρέπει να ξοδέψουν τεράστια ποσά σε hardware. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ενημερώσουν τις πληροφορίες στην πλατφόρμα του ERP σε πραγματικό χρόνο.

Ασφάλεια δεδομένων

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στο cloud computing, έχουμε στο μυαλό μας μια πλατφόρμα που βρίσκεται παντού και… πουθενά συγκεκριμένα. Το πρόβλημα στον ορισμό αυτό είναι πως αφήνει πολλά περιθώρια για απουσία απορρήτου και ασφάλειας εν γένει, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, το cloud είναι στην πραγματικότητα πολύ ασφαλές και μάλιστα ακόμα ασφαλέστερο από τις onpremise λύσεις που απαιτούν πολλούς πόρους και επίβλεψη. Το cloud ERP από την άλλη, ενοποιεί έναν αριθμό από πηγές ασφαλείας σε μία και μοναδική πλατφόρμα, η οποία στη συνέχεια, ελέγχεται από τον πάροχο.

Λιγότερο άγχος στο ΙΤ

Μιας και η ομάδα του ΙΤ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της επιχείρησης, θα πρέπει να γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει με την υλοποίηση του ERP. Το πλεονέκτημα είναι πως το cloud ERP θα κάνει ευκολότερη τη δουλειά του ΙΤ από κάθε πλευρά, εξοικονομώντας χρόνο. Αντί να χάνεται πολύτιμος χρόνος από την επιχείρηση σε updates, patches και επίλυση προβλημάτων που θα είχε μια on-premise λύση ERP, ο πάροχος θα αναλάβει πλήρως τις δραστηριότητες αυτές. Το αποτέλεσμα θα είναι πως το ΙΤ θα μπορεί να επικεντρωθεί σε όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν την κερδοφορία της επιχείρησης.

Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός

Φυσικά, από μόνες τους οι λύσεις ERP δεν σημαίνουν κάτι εφόσον δεν είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μέλλοντος. Αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα του cloud ERP: είναι επεκτάσιμο και ικανό να ανταποκριθεί στις όποιες αλλαγές. Αυτό σημαίνει πως δεν αναπροσαρμόζεται απλά στις βραχυπρόθεσμες ανάγκες, αλλά είναι ικανό να αναλύει και να ανταποκρίνεται και σε μακροπρόθεσμα δεδομένα. Εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε την πληθώρα δεδομένων, για να ξεπεράσετε όλα τα προβλήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν κατά την εκτέλεση των καθημερινών εργασιών σας.

#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα