Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Ασφάλεια από cyber-απειλές στο cloud



Ασφάλεια από cyber-απειλές στο cloud

April 18, 2017


Cloud

Καθώς οι τεχνικές των hackers συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι προκλήσεις για τα τμήματα ΙΤ των επιχειρήσεων, που καλούνται να προστατεύσουν τα συστήματα ERP τους, αυξάνονται. Είναι τα firewall ασφαλή, τα passwords αρκετά περίπλοκα, τα συστήματα έγκαιρα ενημερωμένα και το προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο, ώστε οι κυβερνο-εγκληματίες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα της επιχείρησης μέσω emails, Trojans κοκ.;

Πολλοί ΙΤ managers οδηγούνται στο συμπέρασμα πως η συντήρηση onpremise ERP συστημάτων είναι τελικά μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογιστικής είναι να αναζητούν εναλλακτικές βασισμένες στο cloud, προκειμένου να μεταβιβάσουν -με ένα βαθμό ανακούφισης- τις ευθύνες της ασφάλειας του ERP τους σε έναν αξιόπιστο και εξειδικευμένο πάροχο. Εντούτοις, υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει να έχουν υπόψη τους όσες επιχειρήσεις κάνουν αυτό το βήμα, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Σας κάνει το cloud;

Εξετάστε προσεκτικά τα βήματα, τα δεδομένα και τις προοπτικές, με τον πάροχο της λύσης προτού κάνετε την κίνηση μετάβασης. Όλα έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες ανάγκες ασφαλείας που έχει η επιχείρησή σας και όχι με το τι είναι καλό για τους υπόλοιπους πελάτες ή τους ανταγωνιστές σας.

Ασφάλεια υψηλού επιπέδου

Συγκεκριμένα, επαληθεύστε τα βήματα ασφαλείας που υλοποιεί και χρησιμοποιεί ο cloud ERP vendor σας. Για παράδειγμα, κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας όσο είναι σε φάση μετάβασης, προσφέρει συστήματα αναγνώρισης εισβολών και, επίσης, διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για αυτόν το σκοπό; Σας προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης και διαφάνειας στις πολιτικές και διεργασίες που ακολουθεί, όσον αφορά τα δεδομένα της επιχείρησής σας;

Πολιτικές συμμόρφωσης

Τσεκάρετε τις πολιτικές συμμόρφωσης που αφορούν τόσο την επιχείρησή σας, όσο και τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείστε. Διασφαλίστε πως ο ERP vendor σας, έχει την απαιτούμενη εμπειρία σε θέματα ασφάλειας, επιδεικνύοντας τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών αναγνώρισης ή άλλων ευαίσθητων δεδομένων.

Γνώση και ετοιμότητα

Τελικά, τα όποια hacks και διαρροές δεδομένων, προέρχονται συχνά από έλλειψη γνώσης των εργαζομένων ή ελλιπή ετοιμότητα όσον αφορά τις διεργασίες ασφάλειας, αλλά και την υλοποίηση των συστημάτων. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως με την ανάπτυξη της επιχείρησής σας και την επακόλουθη προσθήκη περισσότερων χρηστών, αυξάνεται και ο κίνδυνος του κάποιος από αυτούς να φερθεί «απρόσεχτα». Το σωστό training είναι η βάση για να διασφαλίσετε πως οι εργαζόμενοί σας δεν θα αποτελέσουν τον «αδύναμο κρίκο» στην αλυσίδα της ασφάλειας. Το να τους εκπαιδεύσετε σωστά, εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές, θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα