Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Νέα features, νέες καινοτομίες για το ERP στο άμεσο μέλλον



Νέα features, νέες καινοτομίες για το ERP στο άμεσο μέλλον

January 28, 2021


Cloud

Η εξέλιξη του ERP γίνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς καθώς η μετακίνηση στο cloud επιταχύνει ουσιαστικά (και) την αξιοποίηση της καινοτομίας. Πλέον, οι business software vendors μπορούν να κυκλοφορήσουν updates και νέα features που μέχρι πρότινος χρειάζονταν χρόνο να φιλτραριστούν ή να συνδεθούν με τις εκδόσεις που χρησιμοποιούσαν οι επιχειρήσεις. Η ΑΙ, τα bots, τα digital interfaces είναι μερικά μόνο από όσα θα δούμε στο μέλλον.

Αυτοματισμός μέσω ΑΙ

Οι δυνατότητες αυτοματισμού αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ERP. Το πρόβλημα πάντα εντοπιζόταν στο γεγονός πως η εγκατάσταση των αυτοματισμών αυτών, απαιτούσε χρόνο και τεχνογνωσία σχετικά με τη διαδικασία. Εντούτοις, οι κατασκευαστές συστημάτων ERP έχουν βρει τη λύση για τη βελτιστοποίηση του αυτοματισμού του ERP: τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης.

Η λογική είναι απλή και έγκειται στο εξής: Εφόσον οι εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούν πλήρως τον αυτοματισμό, η ΑΙ θα συνεισφέρει προτείνοντας αυτοματισμούς κατάλληλους για την εκάστοτε περίσταση. Με την ΑΙ, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αυτοματοποιήσουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις διεργασίες τους, δεδομένου πως το setup το διαχειρίζεται το σύστημα. Επιπλέον, η μείωση των επαναλαμβανόμενων χειροκίνητων εργασιών μέσω των τεχνολογιών machine learning, προσφέρουν ακόμη περισσότερο χρόνο για ενασχόληση με περισσότερο «στρατηγικές» δραστηριότητες.

Φωνητικές εντολές με ΑΙ

Οι φωνητικές εντολές είναι ισχυρό trend και πολλοί ειδικοί του χώρου προβλέπουν την επαναστατική τεχνολογία του να μπορούν οι χρήστες να συνομιλούν με τα business συστήματά τους και να διεκπεραιώνουν εργασίες ή/και να ανταποκρίνονται σε δεδομένα που απαιτούν δράση. Σκεφτείτε κάτι σαν τα Siri και Alexa αλλά για επιχειρήσεις.

Στο κοντινό μέλλον αναμένουμε πως οι φωνητικές εντολές θα αποτελέσουν το πρωταρχικό περιβάλλον εργασίας των συστημάτων ERP, εισάγοντας δεδομένα, ελέγχοντας τις συσκευές ΙοΤ και προσφέροντας δεδομένα βάσει του ρόλου του χρήστη εντός του συστήματος.

Ψηφιακό περιβάλλον και διεργασίες

Είμαστε κοντά σε ένα μέλλον που οι επιχειρήσεις θα είναι πλήρως ψηφιακές. Δεδομένης της ευρύτατης παρουσίας των smartphones και της ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πλήρως ψηφιακές διεργασίες. Οι επιχειρήσεις που δεν είναι ψηφιοποιημένες μειονεκτούν ήδη και αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο προφανές. Μια digital επιχείρηση αξιοποιεί και επεκτείνει στο μέγιστο τη χρησιμότητα ενός συστήματος ERP, που αποτελεί πρακτικά το ψηφιακό νευραλγικό κέντρο της.

Για το σκοπό αυτό, αναμένουμε πως τα συστήματα ERP θα αναπτύξουν όλο και περισσότερους τρόπους για να παρακάμψουν τη μη αυτόματη εισαγωγή δεδομένων και να καταγράψουν απευθείας τα εταιρικά δεδομένα. Στη λογική αυτή περιλαμβάνονται ενέργειες όπως περισσότερες ενοποιήσεις, αλλά επίσης σημαίνει καλύτερα mobile interfaces για τους τεχνικούς πεδίου και ενοποίηση με τα δεδομένα ΙοΤ.





Σχετικά Άρθρα