Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Πώς θα μετακινήσετε το ERP σας στο cloud;



Πώς θα μετακινήσετε το ERP σας στο cloud;

October 11, 2017


Cloud

Εφόσον έχετε σχεδιάσει και ξεδιαλύνει τις διεργασίες μετακίνησης της λύσης ERP στο cloud, τότε δεν έχετε την πολυτέλεια οποιασδήποτε αποτυχίας. Στη συνέχεια, παραθέτουμε κάποιες συμβουλές, προκειμένου να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές για την υλοποίηση μίας cloud-based λύσης για την επιχείρησή σας.

Σχεδιασμός, επίγνωση των αναγκών

Δεν είναι δυνατόν να υλοποιήσετε κάποια λύση δίχως να έχετε πρωτύτερα προσχεδιάσει τις κινήσεις σας, το οποίο συνεπάγεται τον καθορισμό μιας λίστας με τις βασικές απαιτήσεις από το σύστημα ERP. Στις περιπτώσεις αυτές, οι cloud-based λύσεις ERP είναι οι πλέον κατάλληλες, μιας και ανταποκρίνονται στο σύνολο των απαιτήσεών σας. Καταγράψτε τις κρίσιμες επιχειρησιακές σας διεργασίες και τους βασικούς δείκτες επιδόσεών σας. Αναλογιστείτε μήπως η επιχείρησή σας απαιτεί μεγαλύτερο έλεγχο και φορητότητα, καθώς και ποιοι είναι οι στόχοι για μια ορθά υλοποιημένη cloudbased λύση ERP. Έχοντας κατασταλάξει στα ερωτήματα αυτά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθείτε με τον πάροχο του ERP σας.

Έρευνα επιλογών cloud ERP

Κάντε μια λεπτομερή έρευνα προτού συζητήσετε τις επιλογές σας με τον πάροχο. Ο υπεύθυνος vendor θα διαθέτει ποικίλες λύσεις, βασισμένες στον κλάδο δραστηριοποίησής σας, αλλά και το μέγεθος της επιχείρησής σας. Έχετε υπόψη σας πως το public cloud κοστίζει μεν λιγότερο, αλλά διαθέτει μικρότερη ευελιξία σε σχέση με το private cloud. Στις επιλογές σας περιλαμβάνεται η επεκτασιμότητα για την προσθήκη χρηστών (καθώς «μεγαλώνει» η επιχείρησή σας), αλλά και οι επιλογές αύξησης ή μείωσης της λειτουργικότητας κατ’ απαίτηση. Ο πάροχος της cloud ERP λύσης θα εξετάσει στη συνέχεια τις επιλογές, την κάλυψη και το κόστος που είναι κατάλληλα για την επιχείρησή σας.

Αναπροσαρμογές στελεχών και πόρων

Η επιτυχημένη υλοποίηση της cloud ERP λύσης σημαίνει πως ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να υποστεί αλλαγές. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι πιθανό να χρειαστεί να αλλάξουν τον τρόπο και χρόνο εργασίας τους, μιας και συγκεκριμένες εργασίες θα απαιτούν πλέον λιγότερο χρόνο από ό,τι πριν τη μετάβαση στο cloud. Πιθανώς να χρειαστεί να αναδιανείμετε το προσωπικό του ΙΤ σας και να χρησιμοποιήσετε την τεχνογνωσία τους για την εκπαίδευση άλλων εργαζομένων που θα χρησιμοποιούν τη νέα λύση. Το σχήμα που περιγράψαμε είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και χρήσιμο στις περιπτώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που το έφεραν εις πέρας κατά τη διάρκεια ή και μετά την υλοποίηση.

Budget και timeline υπό έλεγχο

Μια μετακίνηση στο cloudbased ERP απαιτεί από την επιχείρηση να προβεί σε συγκεκριμένες δαπάνες ως αρχική επένδυση, κυρίως εξαιτίας των custom απαιτήσεων και αρχικού κόστους εγκατάστασης. Ένας project manager θα πρέπει να παρακολουθεί και να διατηρεί αυστηρό έλεγχο επάνω στο timeline και στο budget της προσπάθειας αυτής. Όποτε παρουσιάζει το εκτιμώμενο κόστος στη διοίκηση, οφείλει να συμπεριλαμβάνει και το προβλεπόμενο TCO για το συμβόλαιο του vendor. Τέλος, η επιχείρηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το κόστος για τα νέα modules, τις εκδόσεις για τις mobile apps, το κόστος ανά χρήστη και τα πάγια έξοδα συντήρησης.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα