Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το Cloud ERP, «φάρμακο» για τα προβλήματα της επιχείρησης



Το Cloud ERP, «φάρμακο» για τα προβλήματα της επιχείρησης

February 16, 2017


Cloud

Το Cloud αποτελεί το σύγχρονο trend που όλοι στον επιχειρηματικό κόσμο σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» και όχι χωρίς λόγο. Οι λύσεις του είδους αυτού, παρέχουν στις επιχειρήσεις τα εργαλεία για να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, από κάθε άποψη. Το ίδιο προφανώς ισχύει και στην περίπτωση του Cloud ERP, το οποίο αποτελεί πραγματικά «φάρμακο» για 5 συγκεκριμένα προβλήματα που παραθέτουμε στη συνέχεια.

1. Updates αυτόματα, στην ώρα τους

Αποτελούσαν το μεγάλο πονοκέφαλο των τμημάτων ΙΤ σε όλον τον κόσμο και πηγή προβλημάτων για τις επιχειρήσεις. Πλέον, χάρη στο Cloud computing, τα updates είναι συνεχή, τρέχουν στο παρασκήνιο και συνήθως, δεν απαιτούν καμία παρέμβαση από το προσωπικό και τους admins. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των σύγχρονων συστημάτων ERP, όπου οι εργαζόμενοι της επιχείρησης συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, χωρίς να πρέπει να διακόψουν την εργασία τους όσο διάστημα το σύστημα ενημερώνεται -και βέβαια χωρίς λάθη, με επιπτώσεις σε χρόνο και χρήμα.

2. Για παλιούς και νέους

Ένας από τους εφιάλτες του ΙΤ, στις περιπτώσεις των on-premise συστημάτων, προέκυπτε κάθε φορά που έπρεπε να προστεθούν νέοι χρήστες στους ήδη υπάρχοντες. Πλέον, στην περίπτωση των Cloud ERP λύσεων, η προσθήκη περισσότερων χρηστών γίνεται πολύ εύκολα. Απλά, το ΙΤ τους κάνει sign up, τους προσφέρει τα εργαλεία και… η δουλειά συνεχίζεται. Εάν πάλι προκύψει ανάγκη συρρίκνωσης, τότε το σύστημα ERP θα κάνει τις απαραίτητες αναπροσαρμογές με σκοπό την κάλυψη των νέων αναγκών.

3. Υποστήριξη, συνεχής και απομακρυσμένη

Παλιότερα, το θέμα της υποστήριξης ήταν (για να το θέσουμε απλά).. μπελάς. Η υποστήριξη του παρόχου καθυστερούσε, μιας και θα έπρεπε πρώτα να εκτιμήσει την έκδοση και το customization πακέτο, στο οποίο έτρεχε το ERP της επιχείρησης. Η διαδικασία αυτή χρειαζόταν ώρες ή ακόμα και ημέρες, ανάλογα με το πόσο καλά γνώριζε τη λύση ο admin της επιχείρησης. Πλέον, τα σύγχρονα Cloud ERP συστήματα έχουν εξαλείψει αυτά τα προβλήματα. Με το πάτημα ενός πλήκτρου, το σύνολο των πληροφοριών για το configuration γίνεται διαθέσιμο στο προσωπικό υποστήριξης.

4. Αυτόματες ειδοποιήσεις, αυτόματες λύσεις

Χρειάζεστε αποθηκευτικό χώρο, περισσότερη μνήμη, επεξεργαστική ισχύ; Παλιότερα, αυτά τα θέματα προκαλούσαν πανικό στα ΙΤ τμήματα, σοβαρές πιθανότητες διακοπής εργασιών και μη προγραμματισμένες δαπάνες. Το Cloud computing θέτει τους επιπλέον πόρους σε άμεση διάθεση. Τα αυτοματοποιημένα alerts παρέχουν έγκαιρες ειδοποιήσεις, ενώ η διαχείριση των υφιστάμενων πόρων γίνεται εξορθολογισμένα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η επιχείρηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας δίσκους για αρκετές ώρες προκειμένου να αντιμετωπίσει απαιτήσεις σε ώρες αιχμής, και να επανέλθει στην κανονική χρήση αφότου παρέλθει η ανάγκη.

5. Περισσότερα features, ίδια χρήματα

Στο παρελθόν, κάθε αγορά λύσης σήμαινε αυτομάτως ασφυκτική δέσμευση σε αυτή. Με απλά λόγια, είχες αγοράσει και χαρακτηριστικά που τελικά μπορεί να μην χρειαζόσουν. Το ίδιο συνέβαινε και στην περίπτωση του CRM ή όποιου άλλου module, για το οποίο έπρεπε να είσαι απολύτως σίγουρος, μιας και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…. Χάρη στις Cloud λύσεις, η επιχείρηση μπορεί πλέον να δοκιμάσει εντελώς δωρεάν το σύστημα στην αρχή και να αποφασίσει.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα