Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Γιατί το cloud ERP αποτελεί το παρόν και το μέλλον



Γιατί το cloud ERP αποτελεί το παρόν και το μέλλον

July 25, 2018


Cloud

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου το on-premise ERP να φαντάζει σωστή επιλογή, αλλά στις περισσότερες, το cloud απλά παραμένει αξεπέραστο. Οι λόγοι για τους οποίους το προτιμούν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις είναι όντως βάσιμοι. Ας τους δούμε αναλυτικότερα.

Mobile rules!

Στην εποχή του mobile και των wearable συσκευών, το cloud αποτελεί την πλέον λογική επιλογή, μιας και τα δεδομένα βρίσκονται ήδη εκεί, και όχι σε ένα απομονωμένο on-premise σύστημα που μπορεί ή όχι να προσφέρει πρόσβαση στο web. Σε αυτά ας συνυπολογίσουμε και τα mobile apps που μας επιτρέπουν να δουλέψουμε με τα smartphones μας, όπου κι αν βρισκόμαστε και με τη συσκευή της επιλογής μας.

Ασφάλεια στο επίκεντρο

Ζούμε στην εποχή των κυβερνο-επιθέσεων και οι cloud εφαρμογές έχουν το βασικό πλεονέκτημα των τακτικών updates, τα οποία λαμβάνουν όλοι οι χρήστες. Αντίθετα, οι onpremise εφαρμογές ERP δεν ανανεώνονται και τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις συχνά να αναγκάζονται να βασίζονται σε ξεπερασμένες εκδόσεις. Αποτελεί συχνή παρανόηση για πολλούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να θεωρούν πως οι εντός των τειχών (της επιχείρησής τους) λειτουργίες είναι πιο αξιόπιστες σε σχέση με μια σύγχρονη cloud υποδομή που προστατεύεται από τις πιο σύγχρονες εξελίξεις από πλευράς data privacy και ασφάλειας.

Πρόσβαση και διαφάνεια

Αυτό που προσφέρει το cloud είναι ένας ασφαλής τρόπος για τους πελάτες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που τους αφορούν, με ασφάλεια και διαφάνεια. Και βέβαια, το cloud προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας και διαμοιρασμού δεδομένων που δεν είναι εφικτές στο onpremise ERP. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να δοθεί αμεσότερη λύση σε προβλήματα που προκύπτουν, καθώς και σε απρόσκοπτη παρακολούθηση χρόνου και εξόδων. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα αλλάξει ο τρόπος ολοκλήρωσης των projects, εξαλείφοντας τα παλαιού τύπου status reports και τα ανοικονόμητα email chains.

Αυτοματισμός και διεργασίες

Βασικό πλεονέκτημα του ERP είναι πως φέρνει τα δεδομένα των συναλλαγών του πιο κοντά στη δραστηριότητα των πελατών. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες ευκαιρίες για αυτοματισμό στις περιπτώσεις υποστήριξης, delivery, project data κοκ. Σε κάθε περίπτωση, ο αυτοματισμός θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές διεργασίες, μιας και όλα βρίσκονται στην ίδια cloud βάση δεδομένων.

Περίπλοκα επιχειρηματικά μοντέλα

Το cloud ERP υποστηρίζει περισσότερο σύνθετα, βασισμένα στα αποτελέσματα επιχειρηματικά μοντέλα, κάτι που η σύγχρονη as-a-service οικονομία απαιτεί ολοένα και περισσότερο. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν πλέον να προσφέρουν bundle υπηρεσίες, οι οποίες είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακών προϊόντων, συνδρομές σε λύσεις software, υλοποιήσεις και υπηρεσίες υποστήριξης.

Όταν το cloud ERP υλοποιείται με το σωστό τρόπο, έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί όλα αυτά τα στοιχεία μέσα από ένα και μοναδικό συμβόλαιο που προσφέρει διαφάνεια και απλότητα για τον πελάτη, ενώ ταυτόχρονα αυτοματοποιεί την όποια πολυπλοκότητα στο θέμα των τιμολογήσεων και της υποστήριξης νέου τύπου εσόδων, όποτε αυτά προκύπτουν.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως το παραδοσιακό παλαιού τύπου ERP δεν έχει κατασκευαστεί για το χειρισμό περίπλοκων καταστάσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα είναι πως θα περιορίσει τις δυνατότητες που έχει η επιχείρηση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών της και να ενισχύσει την καινοτομία.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα