Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Enterprise Mobility: Από τη θεωρία στην πράξη



Enterprise Mobility: Από τη θεωρία στην πράξη

June 5, 2015


Mobility

Ζώντας στο χώρο της τεχνολογίας, πολλές φορές συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τη θεωρία και τις υποσχέσεις των νέων τάσεων, ξεχνώντας το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης, δηλαδή το πως όλα αυτά εφαρμόζονται -στην πράξη- στην επιχείρηση και τη ζωή μας, και φυσικά, τι σημαίνουν σε χειροπιαστό επίπεδο, σε επίπεδο πραγματικών αποτελεσμάτων.

Η έννοια του Enterprise Mobility είναι ενδεχομένως ένα τέτοιο παράδειγμα, αφού ως όρος καλύπτει μία τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων και διαδικασιών, καθώς και αντίστοιχων λύσεων, υπηρεσιών και προϊόντων. Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο ψύχραιμα, τι ακριβώς είναι το Enterprise Mobility και πως το έχει προσεγγίσει -στην πράξη πλέον- η SoftOne.

Όπως σημειώνει η Forrester, το Enterprise Mobility δεν αφορά στις συσκευές. Δεν αφορά καν στην ίδια την τεχνολογία! Στην ουσία, πρόκειται για το νέο τρόπο engagement (ας με συγχωρέσετε για την έλλειψη μετάφρασης του όρου) μεταξύ ανθρώπων και επιχειρήσεων. Ουσιαστικά, το mobility έχει γίνει τρόπος ζωής μίας τεράστιας ομάδας ανθρώπων (και ειδικά όσων ανήκουν στο περίφημο new millennium), με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αλληλεπιδρούν μαζί τους και να τους προσεγγίζουν ώστε από πιθανούς πελάτες ή απλούς χρήστες, να τους μετατρέψουν σε υπαρκτούς πελάτες και ευτυχισμένους χρήστες.

Η έννοια περιλαμβάνει φυσικά τις συσκευές (smartphones, tablets κ.ο.κ.), αλλά και κάθε αλλαγή που επιφέρει η χρήση τους, όπως για παράδειγμα η θέληση κάθε απλού χρήστη να φέρει τη δική του συσκευή ή τη δική του εφαρμογή (BYOD και BYOA) στο εταιρικό περιβάλλον. Περιλαμβάνει επίσης θέματα connectivity, υποδομών και διαχείρισης. Με λίγα λόγια, μέσω μίας λύσης Enterprise Mobility, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα εταιρικά δεδομένα και εφαρμογές, από οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή.

Ωραία λοιπόν όλα αυτά… Τώρα που γνωρίζουμε τι (περίπου) είναι το Enterprise Mobility, τι θα πρέπει να κάνουμε;
Ως επιχείρηση, θα πρέπει να το «αγκαλιάσετε» και να το εκμεταλλευτείτε. Εάν δεν το κάνετε, όχι μόνο θα μείνετε πίσω, αλλά ταυτόχρονα θα χαρίσετε στον ανταγωνισμό ένα συντριπτικό πλεονέκτημα.

Από τη μεριά της SoftOne, αυτό που ετοιμάσαμε για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε αυτόν ακριβώς το στόχο, ονομάζεται Soft1 360.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή λύση επιχειρησιακής φορητότητας (ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο), η οποία προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στην εταιρική σας μηχανογράφηση, εύκολα, αξιόπιστα και με ασφάλεια, από οποιαδήποτε συσκευή και οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι, το κεντρικό Soft1 ERP επεκτείνεται… παντού(!), ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με προσαρμογή του Soft1 360 στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χρήστη, ανάλογα με το ρόλο και τα δικαιώματά του στην επιχείρηση.

Επιπλέον, το Soft1 360 συνδέεται και με τις on-premise, αλλά και με τις Cloud υλοποιήσεις του Soft1 ERP, και λειτουργεί σε περιβάλλον iOS, Android, αλλά και ως Web εφαρμογή με τη βοήθεια ενός Web browser, κυριολεκτικά από οποιαδήποτε συσκευή.

Έτσι, κάθε επιχείρηση μπορεί εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα (κυριολεκτικά πολύ γρήγορα, αφού δεν απαιτούνται ειδικές εγκαταστάσεις, νέος εξοπλισμός, ούτε καν συγχρονισμός δεδομένων!) να πετύχει σημαντική μείωση λειτουργικού κόστους, άμεση βελτίωση της παραγωγικότητας, καλύτερες business διαδικασίες, καλύτερες υπηρεσίες κλπ.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα