Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  To Enterprise Mobility εξελίσσεται ραγδαία



To Enterprise Mobility εξελίσσεται ραγδαία

October 17, 2023


Mobility

Το πεδίο της ανάπτυξης του ΕΜ αλλάζει συνεχώς – ετησίως, μηνιαίως ή ακόμη και καθημερινά. Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων έρχονται αντιμέτωποι με ορισμένες σημαντικές καθοριστικές αλλαγές, οι οποίες θα διαμορφώσουν αυτόν τον κλάδο. Ενώ ορισμένες τάσεις θα συνεχίσουν να κινούνται με σταθερούς, θα προστεθούν και άλλες, εξίσου σημαντικές.

Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η νέα σταθερά. Χρησιμοποιείται εμφανώς σε διάφορους τομείς της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επειδή εντοπίζει γρήγορα κακόβουλες δραστηριότητες και διαθέτει το software για τον εντοπισμό πιθανών απειλών. Μπορεί να εντοπίσει ύποπτες διευθύνσεις IP καθώς και παραβιάσεις δεδομένων. Οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην κυβερνοασφάλεια οφείλουν να αναπτύξουν την AI. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης υπολογίζεται ότι αποφέρει ένα εντυπωσιακό ποσό ύψους 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την υπεραυτοματοποίηση που βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινής ζωής και των λειτουργιών.

Native apps

Τα Native apps κυριαρχούν στην ανάπτυξη εταιρικών εφαρμογών, καθώς επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να στοχεύουν σε νέους και υπάρχοντες χρήστες smartphone. Ενισχύουν την εικόνα του brand και βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία του πελάτη σε σχέση με τις πλατφόρμες Android και iOS.

Big Data

Τα Big Data έχουν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή. Κάθε φορά που τα δεδομένα γίνονται το πιο ισχυρό εργαλείο σε κάθε επιχείρηση, αυτή αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια. Το ζήτημα εδώ είναι η έμφαση στη σωστή αξιοποίηση και εκμετάλλευση των δεδομένων, ώστε να υπάρχει πλεονέκτημα στις διάφορες επιχειρηματικές συναλλαγές. Στη λογική αυτή κινείται και το Data-as-a-Service (DaaS), το οποίο στοχεύει στην εξάλειψη του πλεονασμού δεδομένων, επιβεβαιώνοντας ότι οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ακριβή δεδομένα τη σωστή στιγμή. Φυσικά, το επόμενο ζήτημα είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και τη χρήση τους.

Blockchain

Το Bitcoin προκάλεσε πολύ θόρυβο στο ψηφιακό μέτωπο, ωστόσο, αυτό ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Η τεχνολογία του Blockchain προσφέρει πολύ περισσότερα από τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Οι περισσότερες από τις εταιρείες που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη sites προχωρούν στο σχεδιασμό blockchain. Τα δίκτυα P2P (peer-to-peer) μπορούν να παρέχουν διαφάνεια, αποκέντρωση και ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, έχοντας το blockchain σε υψηλή θέση όσον αφορά τις βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη επιχειρηματικού software.

Cloud Computing

Στις ημέρες μας οι επιχειρήσεις εξαρτώνται περισσότερο από τους cloud servers για να διατηρούν τα δεδομένα τους ασφαλή. Καθώς προχωράμε, το cloud computing εξελίσσεται γρήγορα, καλύπτοντας τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες των χρηστών. Ως αποτέλεσμα, θα ενισχύσει τις λειτουργίες διαφόρων κλάδων. Όταν οι επιχειρήσεις επιλέγουν να μετασχηματίσουν την επιχείρησή τους ψηφιακά και περαιτέρω, η μετάβαση στο cloud καθίσταται όχι μόνο αναγκαία αλλά και η πιο εφικτή μέθοδος αποθήκευσης δεδομένων. Ωστόσο, τέτοιες μεταβάσεις συνοδεύονται από εξελισσόμενες προσδοκίες, οι οποίες απαιτούν καινοτόμες τεχνολογίες cloud και ενισχυμένα και ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας.





Σχετικά Άρθρα