Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Μήπως ήρθε η ώρα να γίνετε mobile-centric;



Μήπως ήρθε η ώρα να γίνετε mobile-centric;

April 24, 2015


Mobility

Είναι πολλές οι προκλήσεις και τα ρίσκα που επιφέρει η υιοθέτηση του BYOD και αρκετές επιχειρήσεις φοβούνται να υιοθετήσουν μια περισσότερο mobile-centric προσέγγιση, εξαιτίας των επιπλοκών που αυτή θα επιφέρει στις διεργασίες τους. Μπορεί, βεβαίως, να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που επιζητούν την προσοχή σας, αλλά εφόσον η ολοκλήρωση γίνει σύμφωνα με τους κανόνες, τότε τα πλεονεκτήματα θα υπερβούν κατά πολύ τα όποια μειονεκτήματα.

Εφόσον θέλετε λοιπόν να επεκτείνετε την παραπάνω λογική στο BYOD, θα πρέπει να κατανοήσετε πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια τεχνολογική απόφαση -σχετίζεται με την απόφασή σας να κάνετε την επιχείρησή σας πιο επιτυχημένη και τους εργαζόμενους σας πιο παραγωγικούς. Στη λογική αυτή, ας εξετάσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το BYOD.

Γίνετε mobile-centric

Πρόκειται για το σημείο εκκίνησης, για όσους αναζητούν τα πλεονεκτήματα του BYOD, τόσο από πλευράς ευκαιριών, όσο και ωφέλειας. Όπως προαναφέρθηκε, το BYOD είναι κάτι περισσότερο από μια τεχνολογική απόφαση, καθώς ο αντίκτυπός του μεταφέρεται απευθείας στον «πυρήνα» της επιχείρησής σας. Οι τεχνολογικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται σε γενικές γραμμές από τεχνολογικού τύπου λύσεις, αλλά οι γενικότερες επιπλοκές ξεπερνούν την τεχνολογία. Τα εργαλεία που συνοδεύουν το BYOD, ουσιαστικά αποτελούν έναυσμα για τον τρόπο με το οποίο λειτουργούν οι χρήστες, αλλά και για το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σε κάποιον βαθμό, η κουλτούρα μας διαμορφώνεται από την τεχνολογία, αλλά καθορίζεται πολύ περισσότερο από τον τρόπο συμπεριφοράς και τις εργασιακές επιδόσεις των εργαζομένων.

Όποτε προκύπτει το ζήτημα του BYOD, θα πρέπει να θυμάστε πως η βάση του δεν είναι άλλη από τις ενοποιημένες επικοινωνίες. Μπορεί το BYOD να έχει να κάνει με το mobility, αλλά και αυτό με τη σειρά του αποτελεί υποσύνολο των ενοποιημένων λύσεων επικοινωνιών. Οι εργαζόμενοι δεν είναι mobile στο 100% του χρόνου τους, ενώ όσοι έχουν ως βάση τους το χώρο ενός γραφείου, ίσως βασιστούν ελάχιστα στο mobility προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

Ευκαιρία, όχι ρίσκο

Μιας και η μέχρι τώρα παράδοση στο θέμα των επικοινωνιών ενισχύει την κεντρική παρουσία των τηλεφώνων σταθερής γραμμής, είναι εύκολο να κατανοήσουμε το πώς το BYOD μπορεί να αποδειχθεί για κάποιους επίφοβο. Μπορεί να μην είστε έτοιμοι για το mobility, αλλά εφόσον οι εργαζόμενοί σας φέρνουν τις συσκευές τους στη δουλειά, αυτό συνεπάγεται πως εκείνοι είναι έτοιμοι, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο οπισθοχωρήσεων.

Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να επιλέξετε να «κολυμπήσετε» ενάντια στο ρεύμα ή απλά να πάτε με αυτό και να αποδεχτείτε πως το επίκεντρο για την τηλεφωνία έχει ήδη μετακινηθεί από τις σταθερές γραμμές στην ασύρματη τεχνολογία. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες μετατροπής του BYOD σε ευκαιρία και όχι σε ρίσκο. Ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για ένα μεγάλο ή μικρό βήμα για εσάς, πρόκειται για μια απαραίτητη προϋπόθεση, από την οποία πολλά θετικά θα προκύψουν για το μέλλον της επιχείρησής σας.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα