Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  8+1 Cloud προβλέψεις από την IDC!



8+1 Cloud προβλέψεις από την IDC!

September 29, 2015


Cloud

Ολοένα και πιο σημαντικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του Cloud στο σύγχρονο επιχειρηματικό πεδίο, όπως απορρέει με βάση τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε η IDC και τιτλοφορείται “IDC FutureScape: Worldwide Cloud 2015 Predictions“. Ποιες είναι οι προβλέψεις του IDC FutureScape σχετικά με τις επερχόμενες Cloud τάσεις; Ας τις δούμε εν συντομία.

  • Κάτι παραπάνω από το 65% των μεγάλων επιχειρήσεων θα υιοθετήσουν τις τεχνολογίες υβριδικού Cloud πριν το τέλος του 2015, οδηγώντας στην ταχύτατη, όσο και ευρεία αλλαγή της μορφής των ίδιων των οργανισμών και επιχειρήσεων.
  • Μέχρι το 2017, το 25% των επιχειρήσεων και οργανισμών θα επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να αναπτύσσουν τις δικές τους λύσεις αυτοματισμού, οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινή απόδοση και λειτουργία.
  • Μέχρι το ίδιο έτος, όσοι προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν την αγορά πληροφοριακών συστημάτων, θα κατευθύνουν κάτι παραπάνω από το 20% του συνολικού τους ΙΤ προϋπολογισμού προς το Cloud, έτσι ώστε να κάνουν πράξη την ευέλικτη συνεργασία, το μοίρασμα των πληροφοριών και δεδομένων, καθώς και τη διευκόλυνση του επιχειρείν.
  • Έως το 2016, το 50% και πλέον των επιχειρήσεων που θα “κτίζουν” υβριδικά Clouds, θα αγοράσουν νέες ή αναβαθμισμένες λύσεις διαχείρισης Cloud.
  • Το 60% των Software as a Service (SaaS) εφαρμογών θα ενσωματώνουν και αξιοποιούν Infrastructure as a Service (IaaS) δυνατότητες μέχρι το 2018, προσθέτοντας καινοτομία σε ένα είδος “commodity” υπηρεσίας.
  • Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το 65% των κριτηρίων που θα παίζουν ρόλο στην επιλογή των Cloud workloads για επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, θα διαμορφώνονται με βάση τις προσπάθειες συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για την ιδιωτικότητα των δεδομένων.
  • Το 75% των λύσεων και υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι πάροχοι IaaS, αναμένεται να επανασχεδιαστούν κατά την προσεχή διετία.
  • Εντός του 2016, θα σημειωθεί μεταφορά του ΙΤ προϋπολογισμού της τάξεως του 11% μακριά από την παραδοσιακή in-house διανομή, προς την κατεύθυνση ποικίλων εκδόσεων του Cloud.
  • Μέχρι το 2017, το 35% των νέων εφαρμογών θα χρησιμοποιήσουν λύσεις συνεχούς διανομής που θα στηρίζεται στο Cloud, καθώς επίσης και κύκλους ζωής DevOps για την ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη και παρουσίαση νέων χαρακτηριστικών και επιχειρηματικής καινοτομίας.





#Cloud     #Future trends    

Σχετικά Άρθρα