Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud «φέρνει» έσοδα!



Το cloud «φέρνει» έσοδα!

November 27, 2015


Cloud

Πρόκειται για κάτι που ήδη γνωρίζαμε θεωρητικά και πλέον υπάρχουν και τα στοιχεία για να το αποδείξουν. Νέα έρευνα των Exact και Pb7 Research δείχνει πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν cloud-based software προκειμένου να υποστηρίξουν τις βασικές λειτουργίες τους, έχουν περισσότερα έσοδα από εκείνες που δεν το κάνουν.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε πως το 51% των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν κάποιου είδους cloud software, ενώ το 29% χρησιμοποιεί τρία η περισσότερα πακέτα. Μάλιστα, εκείνες οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έρευνα και έχουν «αγκαλιάσει» το cloud, έχουν επιτύχει 25% επιπρόσθετη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα έχουν διπλασιάσει τα κέρδη τους. Ένα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι πως, αν και η μετάβαση σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα προκαλεί αρχικά συναισθήματα άγχους, ο βασικός λόγος που οι μικρές επιχειρήσεις κάνουν το «βήμα» προς το cloud είναι πως ο cloud πάροχος τούς εγγυάται το backup, την ασφάλεια και το hosting των δεδομένων τους.

Καθοριστικός παράγοντας επιλογής του cloud αποτελεί προφανώς και το μειωμένο ΙΤ κόστος, η μείωση των εξόδων συντήρησης και η δυνατότητα πρόσβασης των business εφαρμογών της επιχείρησης μέσω mobile συσκευών, οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε. Επιπλέον, όσες επιχειρήσεις αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν cloud software δήλωσαν πως στα κορυφαία οφέλη του περιλαμβάνεται η ευχρηστία, η ικανότητα αναζήτησης και διαμοιρασμού πληροφοριών, καθώς και η αυξημένη παραγωγικότητα. Οι μικρές κατασκευαστικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα βίωσαν μια ανάπτυξη κατά 19% μέσα στο 2014, ενώ αναμένουν το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 21% μέσα στο 2015.

Τα στοιχεία της έρευνας λοιπόν μας δείχνουν πως το χαμηλό ΙΤ κόστος, η ασφάλεια και η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας για τον τελικό χρήστη, αποτελούν τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους οι μικρές επιχειρήσεις επιλέγουν το online business software. Παρ’ όλο όμως που όσες επιχειρήσεις επιλέγουν πληθώρα πακέτων cloud αποδεικνύονται πιο κερδοφόρες, μόλις το 26% από αυτές επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του τη νεότερη τεχνολογία, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο το cloud-based software, αλλά και άλλες καινοτομίες. Πρόκειται για έναν παράγοντα που δεν πρέπει να αγνοούμε, αφού δείχνει πως πάντα προκύπτει ένας βαθμός αντίστασης, τον οποίο θα πρέπει τα στελέχη της επιχείρησης που βλέπουν μπροστά, να προσπαθήσουν να αλλάξουν.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που οι μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις παρουσιάζουν κέρδη εξαιτίας του cloud, δεν συνεπάγεται πως θα πρέπει να επαναπαυτούν στις «δάφνες» τους. Όπως καταδεικνύει η σχετική έρευνα των Exact και Pb7 Research, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι επιχειρήσεις του μεγέθους αυτού, οφείλουν να επικεντρώσουν σε εκείνες τις μεθόδους που θα εκσυγχρονίσουν τα τεχνολογικά τους συστήματα. Με τον τρόπο αυτόν θα βρεθούν σε ακόμα πιο ισχυρή θέση, ώστε να απολαύσουν τους «καρπούς» της οικονομικής ανάκαμψης.

Το cloud-based business software προσφέρει στις μικρές επιχειρήσεις τις δυνατότητες αυτοματισμού που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες αποκλειστικά για τους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς. Πέραν αυτού, το cloud επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια συνολική εικόνα των ενημερωμένων πληροφοριών της επιχείρησης, όπως είναι τα επίπεδα των μετοχών, η συνολική κατάσταση, οι τιμές υλικών και προϊόντων (ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό κλάδο), η κατάσταση αποθήκης για τη σωστότερη διαχείριση και κατανόηση των αναγκών, και τέλος οι έγκαιρες παραδόσεις παραγγελιών στους πελάτες.

Σε τελική ανάλυση, όλα τα βασικά business συστήματα, όπως η λύση CRM, τα οικονομικά και η παραγωγή μπορούν να ολοκληρωθούν και να αυτοματοποιηθούν χάρη στο cloud.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα