Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Η… δημόσια θέα από το Cloud!



Η… δημόσια θέα από το Cloud!

September 18, 2015


Cloud

Σταθερά ανοδική δείχνει να είναι η πορεία του ρυθμού υιοθέτησης του public Cloud από επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, σε μια προσπάθεια περιορισμού του λειτουργικού κόστους, ενίσχυσης της ευελιξίας, πιο αποδοτικής αντιμετώπισης νέων προκλήσεων, ενδυνάμωσης της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας κοκ. Ακόμη και εταιρείες ή οργανισμοί που δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετές δεκάδες χρόνια σε κρίσιμους τομείς (όπως π.χ. η ενέργεια, η ηλεκτροδότηση κλπ.) και οι οποίες δε… φημίζονται για την ευελιξία ή την καινοτόμο φιλοσοφία τους.

Το ερώτημα που ενδεχομένως προκύπτει λοιπόν είναι για ποιο λόγο αποφασίζουν να εμπιστευτούν το δημόσιο Cloud.

– Κατ’ αρχήν, υπάρχει η ανάγκη να «εξορθολογήσουν» τη λειτουργία τους, διασφαλίζοντας την ύπαρξή τους στο κοντινό μέλλον.
– Στη συνέχεια, πρέπει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά «παίκτες» που έχουν αναπτύξει νέες τεχνολογίες, ευθέως ανταγωνιστικές.
– Επιπροσθέτως, όταν μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός προσφέρει ένα προϊόν/εμπόρευμα το οποίο είναι «σταθερό», δεν αλλάζει δηλαδή μορφή, σχήμα, χρώμα ή ποσότητα έναντι των προτάσεων του ανταγωνισμού, η διαφοροποίηση έγκειται ακριβώς στις υπηρεσίες, την ποιότητα και την τιμή.
– Σε αυτά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, περιλαμβάνονται και οι δυνατότητες των υφιστάμενων datacenter περιβαλλόντων διαχείρισης του hosting, αλλά και provisioning, που συνήθως βρίσκονται ένα βήμα πριν από το… φρακάρισμά τους και την «αχρήστευση» ουσιαστικά των εφαρμογών τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές πως η πλέον πρόσφορη λύση για τα σύγχρονες επιχειρήσεις φαντάζει η μεταφορά τους στο δημόσιο Cloud.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως η Cloud computing στρατηγική παίζει σημαντικό ρόλο στην παρουσία και καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης, ρυθμίζοντας μία σειρά παραμέτρων πού εκτείνονται από την εξασφάλιση μιας πιο ομαλής και ανταγωνιστικής λειτουργίας μέχρι την επίτευξη οικονομιών κλίμακος προς όφελος των πελατών.

Μάλιστα, τα στελέχη των επιχειρήσεων θεωρούν πως πλέον το Cloud και δη το δημόσιο έχει ωριμάσει, έχει αντιμετωπίσει τις «παιδικές ασθένειες», επιλύοντας ζητήματα και ερωτήματα που σχετίζονται -κυρίως- με την ασφάλεια, ενώ και σε ότι αφορά την τιμολογιακή του πλευρά, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Η δυνατότητα δε που παρέχεται στους προγραμματιστές (μέσω της χρήσης της γλώσσας προγραμματισμού .Net) να αναπτύσσουν με εντυπωσιακή ταχύτητα και ευκολία, νέες υπηρεσίες και εφαρμογές στο Azure public Cloud της Microsoft, αναμφίβολα προσθέτει… πόντους υπέρ του public Cloud. Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι υπηρεσίες και εφαρμογές μπορούν να απευθύνονται σε τελικούς πελάτες, ενισχύοντας καταλυτικά την πελατοκεντρική φιλοσοφία των επιχειρήσεων.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα