Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Τα πλεονεκτήματα του public cloud ERP



Τα πλεονεκτήματα του public cloud ERP

November 12, 2015


Cloud

Είναι πάντα καλό να υπάρχουν επιλογές, και ακόμα καλύτερο για κάποιον το να γνωρίζει τα πλεονεκτήματα των επιλογών αυτών. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της επιλογής μιας λύσης ERP για την επιχείρησή σας: public και private, on-premise, αλλά και cloud-based, καθεμιά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Δεδομένου πως τα οφέλη μιας private λύσης έχουν συζητηθεί εκτενώς, αυτή τη φορά θα σταθούμε σε εκείνα που συνεπάγεται η επιλογή μιας λύσης public cloud ERP για την επιχείρησή σας.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το «δάχτυλο» μας: το κόστος πάντα μετράει! Για το λόγο αυτό, πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τη λογική του «ένα βήμα τη φορά», στο οποίο συνήθως βασίζονται οι public cloud ERP λύσεις. Ο λόγος είναι πως με τον τρόπο αυτό υπάρχει πάντα έλεγχος του κόστους και η επιχείρησή σας δεν θα χρειαστεί να πληρώσει απευθείας όλο το απαιτούμενο ποσό, παρά μόνο αυτό που έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Συνήθως, υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή εκκίνησης για τις βασικές λειτουργίες του συστήματος, ενώ τα add-ons (συμπεριλαμβανομένου και του επιπλέον χώρου που πιθανώς να χρειαστείτε) διατίθενται έναντι πρόσθετης αμοιβής. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η επιχείρησή σας επιθυμεί να περικόψει τα κόστη, η λογική του public cloud θα σας επιτρέψει να φέρετε τη λύση… στα μέτρα σας.

Μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι εκείνη των upgrades, τα οποία στην περίπτωση του public cloud ERP γίνονται αυτόματα. Ο αυτοματισμός συνεπάγεται ακόμα λιγότερο χαμένο χρόνο για εγκρίσεις από στελέχη ή άλλους υπεύθυνους, προκειμένου να λάβουν χώρα τα απαραίτητα fixes σε πιθανά bugs του συστήματος. Αντίθετα, την ευθύνη αυτή στο public cloud την αναλαμβάνει ο πάροχος της λύσης, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Η υλοποίηση της λύσης δεν εξαρτάται τελικά από την κατάρτιση και την ικανότητα ενός IT operator, αλλά από μια ομάδα που κατέχει και κατανοεί πλήρως τις απαιτήσεις του συστήματος.

Κάτι που θα πρέπει πάντα να θυμάστε είναι πως τα public cloud συστήματα έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους στόχους σας. Τι σημαίνει αυτό; Ακόμα πιο αποτελεσματικό scalability. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, εφόσον η λύση ERP θα αγοραστεί και θα υλοποιηθεί online, θα έχετε τη δυνατότητα αγοράς περισσότερου χώρου, στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη. Η λογική εδώ είναι πως καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται και οι στόχοι της αλλάζουν, το public cloud θα εξελίσσεται ώστε να ανταποκρίνεται στους νέους στόχους που έχετε θέσει.

Έχουμε ξαναπεί, και θα συνεχίσουμε να το λέμε, πως το mobility αποτελεί το μέλλον της τεχνολογίας. Μιας, λοιπόν, και το cloud ERP δεν περιορίζεται στους… τοίχους της επιχείρησής σας, γίνεται ακόμα πιο εύκολο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις πολλαπλών συσκευών. Χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες για smartphones και tablets εφαρμογές που θα σας διαθέσει ο πάροχός σας, η πρόσβαση στα δεδομένα γίνεται ακόμα πιο απλή και ευέλικτη για τους χρήστες. Το μεγάλο ατού του public cloud είναι πως θα συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες από απομακρυσμένες τοποθεσίες, αλλά και από τα κεντρικά της επιχείρησης. Μάλιστα, κάτι που αξίζει επίσης να ειπωθεί, είναι πως η επιχείρησή σας δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί με τη διαδικασία του maintenance: ο πάροχος χειρίζεται εξ ολοκλήρου το ζήτημα αυτό, συμπεριλαμβανομένων και των updates για τις mobile εφαρμογές.





#Cloud     #ERP     #Mobile    

Σχετικά Άρθρα