Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Μήπως το παλιό σας ERP θέλει… πέταμα;



Μήπως το παλιό σας ERP θέλει… πέταμα;

December 29, 2015


Business Software

Ακόμα και οι πλέον πρωτοπόρες ιδέες και σκέψεις, με το πέρασμα των ετών, αρχίζουν και χάνουν τη λάμψη τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Το ίδιο προφανώς ισχύει και στο χώρο της τεχνολογίας που καθίσταται απηρχαιωμένη, με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Δεν είναι επομένως πρωτόγνωρο, οι οργανωτικές ανάγκες μιας επιχείρησης να αλλάζουν ταχύτατα και ένα legacy σύστημα ERP που ανταποκρινόταν στις ανάγκες σας μια δεκαετία πριν, πλέον να αποτελεί τροχοπέδη. Στη συνέχεια, παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους μια παλιά λύση ERP μπορεί να απαιτεί αναβάθμιση.

Δεδομένου πως ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα των λύσεων ERP είναι η ασφάλεια, οι εκάστοτε CIOs οφείλουν να γνωρίζουν πως το κυβερνο-έγκλημα έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις πρέπει να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση μιας απηρχαιωμένης πλατφόρμας, καθώς και των καθυστερημένων updates, της απουσίας compliance και της ανεπαρκούς ικανότητας reporting. Η λύση εδώ είναι μία! Αναζητήστε εκείνους τους vendors που θα προστατεύσουν ακούραστα τα δεδομένα και τον πελάτη τους.

Πολλές επιχειρήσεις αισθάνονται «φυλακισμένες» σε μια legacy λύση ERP, εξαιτίας τόσο του αρχικού μεγάλου κόστους, όσο και του εξίσου δαπανηρού και δεσμευτικού customization. Μπορεί επομένως η πολυπόθητη αλλαγή να φαντάζει… βουνό για τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά πρέπει να γνωρίζουν πως οι cloud-based λύσεις θα τους προσφέρουν ακόμα πιο οικονομική συντήρηση, ανταποκρινόμενες ταυτόχρονα και στις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται απομακρυσμένα και εν κινήσει.

Μια ακόμα αιτία αναβάθμισης είναι το γεγονός πως οι εργαζόμενοι της επιχείρησης δεν έχουν πλήρως υιοθετήσει το τρέχον ERP, και ο λόγος γι’ αυτό είναι η αποτυχημένη εμπειρία χρήσης (το γνωστό UX). Όσο αρτιότερη είναι η εμπειρία χρήσης, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα σε ποικίλους τομείς. Στην ίδια λογική, εφόσον το ERP σας δεν συνεργάζεται αρμονικά με τα λοιπά σημαντικά συστήματα, όπως είναι το software του λογιστηρίου ή τα εργαλεία Business Intelligence, οι επιχειρησιακές διεργασίες θα γίνουν αναπόφευκτα χρονοβόρες. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να αντιμετωπίσετε διπλές καταχωρήσεις ή αναξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ τεχνολογιών. Εφόσον οι εργασιακές ροές σας παρουσιάζουν πρόβλημα ή το τμήμα ΙΤ βρίσκεται σε συνεχή «πόλεμο» για τα ζητήματα ολοκλήρωσης διεργασιών, μάλλον έχει έρθει η ώρα να ξεφορτωθείτε τα legacy συστήματά σας.

Ένας ακόμα πρακτικός παράγοντας είναι το γεγονός πως η επιχείρησή σας έχει απλά μεγαλώσει και η έννοια του business έχει και αυτή αντίστοιχα εξελιχθεί. Μπορεί το τρέχον ERP σας να ήταν ιδανικό για τα μεγέθη του παρελθόντος, αλλά πλέον δεν μπορεί να καλύψει τις νέες απαιτήσεις. Σε τελική ανάλυση, μια λύση ERP που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ή μελλοντικές απαιτήσεις ανάπτυξης της επιχείρησής σας, θα καταστεί σταδιακά ένα ακόμα βαρίδι.

Τέλος, θα έρθει και εκείνη η στιγμή που θα λάβετε μια ειδοποίηση πως το σύστημά σας έχει φτάσει σε φάση End of Life (EOL). Ο vendor σας δεν θα μπορεί πλέον να σας παρέχει υποστήριξη και updates, και προφανώς τα συστήματα ERP είναι εξαιρετικά τρωτά σε επιθέσεις. Μιας και είναι αδιανόητο να ανεχθείτε τις συνέπειες της παραβίασης των δεδομένων ή ενός συστήματος που θα βρίσκεται συνεχώς σε φάση downtime, θα πρέπει απαραιτήτως να προχωρήσετε σε αναβάθμιση (ως μοναδική σας διέξοδο). Σε τελική ανάλυση, η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την εύκολη, απροβλημάτιστη και ταχεία υλοποίηση και ολοκλήρωση μίας λύσης ERP, ενώ οι cloud-based λύσεις θα «επαναστατικοποιήσουν» το επιχειρείν σας.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα