Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Τα ευεργετήματα του ERP για τους μικρούς «παίκτες»



Τα ευεργετήματα του ERP για τους μικρούς «παίκτες»

January 5, 2016


Business Software

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία να αναφέρουμε πως μέχρι πρόσφατα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπολείπονταν σε σχέση με τις μεγάλες όσον αφορά τη διαχείριση των διεργασιών τους με ταχύτητα και ακρίβεια. Σε αυτό συνέβαλαν οι περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι των τελευταίων, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό που χειρίζεται τις σύνθετες δραστηριότητες αποτελεσματικότερα. Αυτά, όμως, έπαψαν να ισχύουν σε τόσο μεγάλη έκταση με την εμφάνιση των συστημάτων ERP που έφεραν μαζί τους μια τάση… ισότητας, προσφέροντας στις μικρές επιχειρήσεις, την απαραίτητη τεχνολογία προκειμένου να ανταγωνιστούν τους μεγάλους παίκτες. Αυτά, λοιπόν, είναι κάποια βασικά χαρακτηριστικά των λύσεων ERP που έχουν συνεισφέρει στην αλλαγή αυτή.

Η υιοθέτηση μιας λύσης ERP από μια μικρή επιχείρηση, θα της προσφέρει άνευ προηγουμένου ταχύτητα. Πρόκειται για ένα ευεργετικό χαρακτηριστικό ειδικά στο χώρο του retail, μιας και οι μικρού μεγέθους επιχειρήσεις «παλεύουν» με τα θέματα των παραγγελιών, της ανανέωσης, της συνολικής διαχείρισης και άλλα. Τα συστήματα ERP αυξάνουν την παραγωγικότητα, εξαλείφοντας την πιθανότητα ανθρωπίνου λάθους και αυτοματοποιώντας σύνθετες διαδικασίες, που παλαιότερα πραγματοποιούνταν ακόμα και χειρωνακτικά. Οι managers έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν κατά βούληση τις διεργασίες και τις παραμέτρους εντός της λύσης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον εργασίας που αλλάζει συνεχώς.

Επιπλέον, φανταστείτε πως έχετε πρόσβαση σε μια πληθώρα δεδομένων, αλλά και στη συνολική τους εικόνα, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των λύσεων ERP, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο τόσο στο management, όσο και στα λοιπά μέλη της ομάδας που θα έχουν πρόσβαση και εξετάζουν τα δεδομένα, παίρνοντας τις καταλληλότερες αποφάσεις κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτόν, γίνεται ευκολότερη η μεταφορά αρμοδιοτήτων σε όλη την έκταση της ιεραρχίας, οπότε δεν χρειάζεται να παίρνουν όλες τις αποφάσεις τα υψηλόβαθμα στελέχη. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα -απαραίτητα για την εργασία τους- δεδομένα μέσα από κινητές συσκευές και το Cloud, προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ευχρηστίας στη συνολική στρατηγική της επιχείρησης.

Μπορεί κάποια στελέχη μικρών επιχειρήσεων να πιστεύουν πως ένα σύστημα ERP απλά θα τις επιβαρύνει οικονομικά, αλλά στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο. Οι λύσεις ERP προσφέρουν insights που θα οδηγήσουν την επιχείρησή σας σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, με άμεσες οικονομικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, αυτό ισχύει στην περίπτωση που θέλετε να περιορίσετε τις σπατάλες, παραγγέλλοντας τη σωστή ποσότητα προϊόντων τη σωστή στιγμή. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να πετύχετε πραγματικά μεγαλύτερη οικονομία χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας του ERP που θα σας προστατεύσουν από online επιθέσεις και απάτες με ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις.

Τέλος, μια σημαντική παράμετρος -ιδίως για τις μικρές και νέες επιχειρήσεις- είναι εκείνη που σχετίζεται με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και επομένως, τη διατήρηση της πελατειακής τους βάσης. Στο ζήτημα αυτό, μια λύση ERP αποτελεί την απαραίτητη «σανίδα σωτηρίας» για τις μικρές επιχειρήσεις, χάρη στην ικανότητά της να δημιουργεί customer value. Δεδομένου πως η πλειονότητα των διεργασιών είναι streamlined και αυτοματοποιημένες, οι πελάτες θα μπορούν να απολαύσουν την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τη συνέπεια των υπηρεσιών σας κάθε φορά που θα τις αναζητούν – και θα συνεχίζουν να το κάνουν. Το σύστημα ERP θα εξαλείψει τις όποιες αβεβαιότητες και θα βοηθήσει να χτίσετε μια αμοιβαία επωφελή σχέση με τους πελάτες σας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Aberdeen Group, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν σύγχρονες λύσεις ERP, πέτυχαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατά 24%. Καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι;





#Cloud     #ERP     #SMB    

Σχετικά Άρθρα