Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Οι καινοτομίες του ERP που αξίζει να ανακαλύψετε!



Οι καινοτομίες του ERP που αξίζει να ανακαλύψετε!

February 18, 2019


Business Software

Έρευνα της Gartner προβλέπει πως σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις θα έχουν μετακινήσει τα συστήματα ERP στο cloud ως το τέλος του 2019 ή θα έχουν μπει στη διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα και τις λύσεις τους, αλλά θα προσφέρει και στους ERP vendors τη δυνατότητα να ενσωματώσουν καινοτομίες όπως η ΑΙ. Παραθέτουμε κάποιες ενδιαφέρουσες ERP καινοτομίες για τη σύγχρονη επιχείρηση.

Ο ρόλος της ΑΙ

Η τεχνολογία του machine learning έχει να προσφέρει πολλά στους χρήστες του ERP, ιδίως στο θέμα του αυτοματισμού. Η ΑΙ θα συνεισφέρει, εντοπίζοντας εκείνα τα πεδία όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοματισμό για ακόμα πιο αποτελεσματικές επιχειρησιακές διεργασίες. Σε πολλές περιπτώσεις, τα συστήματα ERP μπορούν να καθορίσουν και να οργανώσουν τους αυτοματισμούς για χάρη των εργαζομένων τους. Είναι προφανές πως ο ρόλος της ΑΙ θα γίνεται ολοένα και σημαντικότερος καθώς οι εργαζόμενοι θα εξοικειώνονται με τα εργαλεία της.

Predictive analytics

Το ERP είναι το νευραλγικό κέντρο της επιχείρησής σας, καθώς «στεγάζει» τα πάντα: από τα αρχεία του HR, ως τις παραγγελίες των πελατών κοκ. Τα συστήματα ERP καινοτομούν στον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να προσθέσουν περισσότερη αξία στα business data – πολύ περισσότερο τώρα που το cloudbased ERP προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Για παράδειγμα, τα ERP analytics έχουν ξεπεράσει το απλό στάδιο της καταγραφής και έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμα για τη μετατροπή των δεδομένων της επιχείρησης σε insights, που μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν.

Απλούστερο interaction, μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Ένα από τα προβλήματα, τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν παλιότερα οι επιχειρήσεις σχετικά με το ERP,  ήταν η πολυπλοκότητα του συστήματος και η αλληλεπίδραση με τους χρήστες που κατά καιρούς αποδεικνυόταν προβληματική.

Μια σύγχρονη καινοτομία που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της ΑΙ, προσφέρει περιβάλλον εργασίας τέτοιο που θα βοηθήσει τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν ακόμα πιο εύκολα με το σύστημα. Η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει το ERP ακόμα πιο φιλικό στον χρήστη, με αποτέλεσμα βελτιωμένη παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, η φωνητική αναγνώριση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου η εισαγωγή δεδομένων με το χέρι δεν είναι δυνατή.

Τα chatbots αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα, στην περίπτωση των help desks, οπότε δεν θα απαιτείται η παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα παρά μόνο σε μετέπειτα στάδιο. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το φωνητικό interface, αλλά και τόσο σύνθετο όσο οι ψηφιακοί βοηθοί που θα βοηθήσουν τους χρήστες να περιηγηθούν σε ένα σύστημα ERP και να ανακαλύψουν τη βέλτιστη ανάλογα με την περίσταση δράση.

Βελτιωμένο data integration

Θεωρητικά, το ERP είναι το κεντρικό σύστημα μιας επιχείρησης. Συχνά όμως οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν άλλες εναλλακτικές μεθόδους όπως είναι τα λογιστικά φύλλα, οι χειροκίνητες εισαγωγές δεδομένων κοκ., οι οποίες εμποδίζουν το ERP από το να γίνει ο βασικός κόμβος για τις προβλεπόμενες διεργασίες. Το cloud βελτιώνει το data integration, εντούτοις, καθώς τα cloudbased ERP συστήματα συνδέονται ακόμα πιο εύκολα με άλλα συστήματα μέσω APIs. Η αλλαγή αυτή βελτιώνει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα προωθούνται στα ERP, με αποτέλεσμα να κάνουν το σύστημα πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό.





#ERP     #Innovation    

Σχετικά Άρθρα