Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Γιατί EDI; Σημαντικά οφέλη για την επιχείρησή σας!



Γιατί EDI; Σημαντικά οφέλη για την επιχείρησή σας!

January 31, 2018


Business Software

Το EDI συνεχίζει να αποδεικνύει τη μεγάλη του αξία για τις επιχειρήσεις. μειώνοντας τις δαπάνες, βελτιώνοντας την ταχύτητα, την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά τους. Και τα οφέλη του EDI δεν σταματούν αποκλειστικά στο οικονομικό επίπεδο…

Ας ξεκινήσουμε όμως, ούτως ή άλλως, από τα οικονομικά οφέλη, τα οποία είναι όντως σημαντικά. Όλα λοιπόν τα έξοδα που σχετίζονται με το χαρτί, την εκτύπωση, την αποθήκευση, την καταχώριση, την αποστολή και παραλαβή εγγράφων, μειώνονται ή και εξαλείφονται εφόσον αποφασίσετε να κάνετε χρήση των EDI συναλλαγών, μειώνοντας τις δαπάνες μεταφοράς ως και 35%.

Σημαντικά πλεονεκτήματα του EDI είναι και εκείνα της ταχύτητας και της ακρίβειας. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε δευτερόλεπτα αντί για ημέρες ή εβδομάδες χρόνου αναμονής των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Μιας και βελτιώνεται η ποιότητα των δεδομένων, μειώνεται η πιθανότητα λαθών στις συναλλαγές κατά 30 με 40%. Συγκεκριμένα, εξαλείφονται τα προβλήματα που έχουν σχέση με ακατάληπτα fax, χαμένες παραγγελίες ή και λανθασμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στο προσωπικό σας από το να προσπαθεί να «βγάλει άκρη» με λανθασμένα δεδομένα.

Η χρήση του EDI θα μειώσει τον κύκλο «παραγγελία-πληρωμή» ως και 20%, βελτιώνοντας αφενός την ποιότητα των συναλλαγών με τους πελάτες-συνεργάτες σας και αφετέρου, τη σχέση της επιχείρησής σας μαζί τους.

Και βέβαια, ένας ακόμα σημαντικός τομέας είναι εκείνος της αποτελεσματικότητας. Ο αυτοματισμός των -βασισμένων στο έντυπο- εργασιών επιτρέπει στο προσωπικό σας να επικεντρώνεται σε εργασίες υψηλότερης αξίας, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει τα εργαλεία για να είναι περισσότερο αποδοτικοί. Η ταχύτερη επεξεργασία των επαγγελματικών εγγράφων με ακρίβεια, έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία των παραγγελιών, λιγότερα προϊόντα σε έλλειψη και ακόμα λιγότερες ακυρωμένες παραγγελίες.

Η αυτοματοποίηση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ εφαρμογών σε όλη την έκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορεί να διασφαλίσει πως τα κρίσιμα επαγγελματικά δεδομένα αποστέλλονται στην ώρα τους και μπορούν να εντοπιστούν σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, ο μειωμένος χρόνος επεξεργασίας και παράδοσης παραγγελιών σημαίνει πως οι επιχειρήσεις μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το inventory τους.

Από πλευράς στρατηγικής τώρα, το βασικό πλεονέκτημα του EDI είναι πως επιτρέπει την εποπτεία της κατάστασης των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα ταχύτερες αποφάσεις και βελτιωμένη ανταπόκριση στις συνεχώς εναλλασσόμενες απαιτήσεις της αγοράς και των πελατών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που κινείται βάσει ζήτησης αντί βάσει προσφοράς.

Στην ίδια λογική του στρατηγικού πλεονεκτήματος, εξορθολογίζεται η ικανότητα της επιχείρησης να διεισδύει σε νέες περιοχές και αγορές. Το EDI προσφέρει μια κοινή επαγγελματική «διάλεκτο» που διευκολύνει τις συναλλαγές με τους επαγγελματικούς σας συνεργάτες οπουδήποτε στον κόσμο.

Τέλος, η χρήση του EDI προωθεί την κοινωνική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα, αντικαθιστώντας τις βασισμένες στο έντυπο διεργασίες, με τις ηλεκτρονικές τους εναλλακτικές. Με τον τρόπο αυτόν αφενός η επιχείρηση εξοικονομεί χρήματα και αφετέρου μειώνει τις εκπομπές CO2.





#EDI    

Σχετικά Άρθρα