Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Η μόνη λύση είναι η μετακίνηση του ERP στο cloud



Η μόνη λύση είναι η μετακίνηση του ERP στο cloud

September 13, 2017


Business Software

Τελικά, η ερώτηση παραμένει κατά πόσον το cloud είναι κατάλληλο για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τις περιπλοκές και τις ανάγκες ασφαλείας τους. Αν αυτό σημαίνει κάτι, η Gartner προβλέπει πως μέχρι το 2018, τουλάχιστον το 30% των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών θα μετακινήσουν την πλειονότητα των ERP εφαρμογών τους στο cloud. Ας δούμε κάποια βασικά πλεονεκτήματα.

Κόστος

Μιας και οι cloud ERP υπηρεσίες κάνουν χρήση του συνδρομητικού μοντέλου, μειώνουν την αρχική επένδυση κεφαλαίου για την αγορά της λύσης. Το ίδιο ισχύει και για τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες υλοποίησης που μπορούν να πληρωθούν μέσω συνδρομής και τελικά είναι σαφώς οικονομικότερες σε σχέση με την παραδοσιακή τακτική υλοποίησης, συντήρησης και hosting.

Άμεση και απλή υλοποίηση

Το παραδοσιακό ERP χρειάζεται σημαντικό χρονικό διάστημα προκειμένου να υλοποιηθεί ορθά και να μπορέσει η επιχείρηση να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δυνατότητές του. Σε αντίθεση, τα cloudbased συστήματα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να απαιτούν ελάχιστο χρόνο για να ξεκινήσουν να λειτουργούν σωστά.

Ευελιξία και δυνατότητες επέκτασης

Εφόσον η επιχείρηση αναπτύσσεται, το cloud ERP τής επιτρέπει να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και business λειτουργίες στη λύση με απλό τρόπο. Αυτό επιτυγχάνεται δίχως η επιχείρηση να χρειάζεται να μπει στη διαδικασία της αγοράς και παραμετροποίησης πρόσθετων add-ons. Το αποτέλεσμα είναι πως το cloud γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ευκολία αναβάθμισης

Οι επιχειρήσεις που έχουν προτιμήσει το cloud ERP, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα των αναβαθμίσεων του συστήματος, αλλά και της αναβάθμισης σε μια νέα έκδοση που θα κυκλοφορήσει ο service provider χωρίς το κόστος ή την όποια ταλαιπωρία θα προκύψει στην περίπτωση του on-premise ERP.

Δωρεάν συντήρηση

Εφόσον υιοθετήσετε μια λύση cloud ERP, δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε το δικό σας hardware και software, με συνέπεια να περιορίσετε τις κλασικές δαπάνες συντήρησης. Αυτό σημαίνει πως η επιχείρηση μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του business της, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για τον εξοπλισμό ή την πρόσληψη εξειδικευμένου ΙΤ προσωπικού για τη λειτουργία και τη συντήρηση. Στη λογική αυτή, ο πάροχος διασφαλίζει τα απαραίτητα backups, ώστε να μην προκύψει κίνδυνος απώλειας δεδομένων. Συνήθως, αυτό εξασφαλίζεται με τα αντίγραφα δεδομένων σε δύο τουλάχιστον τοποθεσίες. Ο cloud ERP provider προσφέρει σαφώς πιο αξιόπιστα πλάνα ασφάλειας δεδομένων και αποτροπής καταστροφών από όσα μπορεί η επιχείρηση να διασφαλίσει μόνη της.

Ομαλή ενσωμάτωση με άλλα συστήματα

Το cloud έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει την ομαλή διασύνδεση με άλλα προϊόντα, με αποτέλεσμα να μπορεί να συμπληρώσει τις λειτουργίες του στο παρόν ή στο μέλλον.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα