Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  4 πλεονεκτήματα ενσωμάτωσης ERP και e-commerce



4 πλεονεκτήματα ενσωμάτωσης ERP και e-commerce

December 18, 2021


Business Software

Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι το e-commerce αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην εποχή μας, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να στρέφονται στις virtual πλατφόρμες για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Στη λογική αυτή, η ενσωμάτωση του υπάρχοντος συστήματος ERP με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα που αξίζει να λάβετε υπόψη σας.

Διαχείριση της βάσης πελατών

Στόχος της επιχείρησης είναι η εξυπηρέτηση των πελατών ακόμα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Χάρη στο integration του ERP στην e-commerce πλατφόρμα σας, θα μπορείτε να βελτιώσετε τη διαχείριση της βάσης δεδομένων, αφού προσφέρει ενσωμάτωση σε πραγματικό χρόνο, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει ακόμα πιο κοντινή επαφή τόσο με τους πελάτες όσο και με τους προμηθευτές. Χάρη στον αυτοματισμό των εργασιών μπορείτε να συλλέξετε αυτόματα δεδομένα πελατών, με συνέπεια ακόμα πιο γρήγορη και αποτελεσματική αποστολή των προϊόντων.

Διαχείριση του inventory

Σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση, ειδικότερα σε εκείνες που εξειδικεύονται στο e-commerce, το inventory αποτελεί νευραλγικό κέντρο. Χάρη στην ενσωμάτωση του ERP με το e-commerce μπορείτε να διαχειριστείτε το inventory ακόμα πιο αποτελεσματικά, δεδομένου ότι το σύστημα ERP σας επιτρέπει να κρατάτε ενημερωμένες τις τιμές των προϊόντων, καθώς και την ύπαρξη σε στοκ των προϊόντων. Επιπρόσθετα, χάρη στο ERP οι παραγγελίες ολοκληρώνονται αυτόματα, προκειμένου να μην συσσωρεύονται και προκαλούνται προβλήματα με τους πελάτες και εντός της επιχείρησης.

Συνδυασμός accounting και invoicing

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης του ERP στο e-commerce, είναι ότι σας προσφέρει τη δυνατότητα συντονισμού δύο ή περισσότερων οικονομικής φύσης διεργασιών όπως είναι τα accounting και invoicing. Μετά την αποδοχή της παραγγελίας, το σύστημα μπορεί αυτόματα να προχωρήσει στο δελτίο παράδοσης, το invoicing και το accounting γίνονται αυτόματα, αποφεύγοντας έτσι λάθη και καθυστερήσεις.

Μείωση χρόνου και λειτουργικών δαπανών

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ενσωμάτωση του ERP και του e-commerce θα βοηθήσει στη μείωση χρόνου και δαπανών. Από την άλλη πλευρά, θα προκύψει εξοικονόμηση σε λειτουργικές δαπάνες μέσω του αυτοματισμού όλων των διαδικαστικών διεργασιών.





#ecommerce     #ERP    

Σχετικά Άρθρα