Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Βελτιώσεις ουσίας στο ERP σύστημά σας



Βελτιώσεις ουσίας στο ERP σύστημά σας

March 16, 2015


Business Software

Η εγκατάσταση μιας λύσης ERP αποτελεί ίσως την πιο ουσιαστική και ταυτόχρονα απαιτητική επένδυση IT που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, συνδυάζεται με δύο άλλες κυρίαρχες τεχνολογικές τάσεις: το mobility και τα social media. Τα δύο αυτά trends επηρεάζουν έντονα το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των λύσεων ERP του μέλλοντος. Έχει επομένως ενδιαφέρον να σταθούμε σε κάποια σημεία βελτίωσης, τα οποία οι χρήστες και η κοινότητα του technology management απαιτούν από το ERP τους.

CRM Integration

Οι λύσεις CRM δεν αποτελούν πλέον αποκλειστικό εργαλείο του τμήματος πωλήσεων. Στην εποχή μας, επηρεάζουν πολλαπλές “περιοχές” εντός της επιχείρησης, από τις πωλήσεις ως το marketing και το customer service, καθώς ενσωματώνουν λογαριασμούς social media στην ταυτότητα του πελάτη και καταγραφή πληροφοριών. Αυτό σημαίνει πως οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αλληλοεπιδρούν στενότερα με τα συστήματα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας του ERP.

Δυνατότητα επιλογής modules

Το ERP θα αποδειχθεί ευεργετικό και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -όχι μόνο για τις μεγάλες- αρκεί αυτές να διευκολύνονται με την αγορά εκείνων μόνο των modules που τους είναι απαραίτητα.

Βελτιωμένη ανοιχτή αρχιτεκτονική

Μιας και το ERP αποτελεί το νευραλγικό κέντρο μιας επιχείρησης, η ενσωμάτωσή τυχόν άλλων υφιστάμενων πλατφορμών αποτελεί ζήτημα ουσίας για το IT, προκειμένου να εκμεταλλευτεί όλα τα συστήματα και να μην ξεφορτωθεί κάποιο, που δεν ταιριάζει στην αρχιτεκτονική του ERP. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, το ζητούμενο είναι μια καλοσχεδιασμένη πλατφόρμα που επιτρέπει την απλούστερη και ομαλότερη ολοκλήρωση.

Πρόσβαση, πρόσβαση, πρόσβαση!

Έχουν παρέλθει οι εποχές που το μοντέλο client-server κυριαρχούσε, καθώς πλέον οι περισσότεροι πελάτες θεωρούν δεδομένη την πρόσβαση σε όλες τις επιχειρηματικές εφαρμογές και στο υποστηρικτικό software μέσω ενός browser. Οι λύσεις ERP που δεν κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή, δεν πρόκειται να επιβιώσουν στο νέο αυτό περιβάλλον. Όσο σημαντική είναι η cloud-based πρόσβαση, τόσο δεδομένη θεωρείται και η εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες του ERP μέσω της χρήσης κινητού ή tablet. Η δυνατότητας αυτή βρίσκεται πλέον στην κορυφή των αναγκών της επιχείρησης και των απαιτήσεών της.

Οικονομική ωφέλεια και διαχείριση κόστους

Εξαιτίας του κόστους και της επένδυσης σε χρόνο που απαιτούνται για το deployment και την υιοθέτηση ενός συστήματος ERP, πολλές επιχειρήσεις θέλουν να γνωρίζουν αναλυτικότερα το πώς η χρήση του θα συνεισφέρει στα έσοδά τους, αλλά και κατά πόσον θα καλύψει τα έξοδά της σε production savings, αυξάνοντας επιπλέον την κερδοφορία. Επιπρόσθετα, η σταδιακή αύξηση τους κόστους υλοποίησης ενός συστήματος ERP, καθιστά βασική προτεραιότητα για κάθε τμήμα IT τη συγκράτηση του κόστους εγκατάστασης και configuration σε ανεκτά επίπεδα.

Βελτιωμένο workflow

Οι επιχειρήσεις υιοθετούν ένα σύστημα ERP με σκοπό να μειώσουν την πολυπλοκότητα των διαδικασιών τους και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους. Τα εργαλεία υποστήριξης που βοηθούν το σχεδιασμό των workflows εντός της λύσης ERP, αυξάνουν τις πιθανότητες υιοθέτησης και χρήσης του συστήματος από όλα τα τμήματα της επιχείρησης.





#CRM     #ERP    

Σχετικά Άρθρα