Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Τι μπορεί να κάνει το ERP για την επιχείρησή σας;



Τι μπορεί να κάνει το ERP για την επιχείρησή σας;

May 17, 2018


Business Software

Το ERP είναι ένας απλός, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να φέρετε την επιχείρησή σας στην αγορά του σήμερα, έχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση στις επιχειρηματικές ευκαιρίες του αύριο. Πώς; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια βασικά tasks που το σύστημα ERP μπορεί να κάνει για την επιχείρησή σας. Ας δούμε κάποια από τα βασικά features.

Κάποιες φορές τα διαφορετικά τμήματα εντός της επιχείρησης, αποδεικνύονται ανταγωνιστικά μεταξύ τους, οπότε η σωστή λύση ERP θα εξασφαλίσει πως όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα, ακολουθώντας τα ίδια πρωτόκολλα για το reporting, ως εξής:

Ενσωμάτωση πληροφοριών των παραγγελιών των πελατών

Ένα αποτελεσματικό σύστημα ERP παρακολουθεί τις παραγγελίες των πελατών σε όλη τη διάρκειά τους: από την τοποθέτηση της παραγγελίας ως την επεξεργασία, τη μεταφορά και την αποστολή του τιμολογίου. Όλες αυτές οι πληροφορίες -εντός ενός συστήματος επιτρέπουν τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των παραγγελιών.

Αύξηση των πωλήσεων και μείωση του inventory

Όποτε οι διεργασίες ομαλοποιούνται, οι παραδόσεις μπορούν να σχεδιαστούν καλύτερα, μειώνοντας το inventory στις αποθήκες και επιτρέποντας τη βέλτιστη διαχείριση.

Ενημερωμένες πληροφορίες HR

Εάν οι πληροφορίες του HR σας δεν είναι ενοποιημένες, πιθανώς να έχετε πρόβλημα με τον έλεγχο του ωραρίου των εργαζομένων σας και την επικοινωνία με αυτούς σχετικά με υπηρεσίες και παροχές. Στην περίπτωση μάλιστα που οι εργαζόμενοί σας αρχίσουν να αμφισβητούν τη δυνατότητα του HR να τους αντιμετωπίζει σωστά, το ηθικό του εργατικού δυναμικού σας θα καμφθεί σημαντικά.

Ας δούμε όμως και κάποια άλλα σημαντικά features που προσφέρει το ERP:

  • Λειτουργικότητα mobile: Σημαντικό σε μια εποχή που το mobility έχει καταστεί εξαιρετικά δημοφιλές
  • Διαχείριση inventory: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν μια αποτελεσματική διαχείριση inventory, αναφορά πληροφοριών κρίσιμων για το inventory, εξορθολογισμό παραγωγής και βελτίωση του κύκλου παραγωγής.
  • Διαχείριση οικονομικών: Η επιχείρησή σας δεν διαθέτει την πολυτέλεια να χάσει οποιαδήποτε πληρωμή ή να παραβλέψει τις όποιες ρυθμιστικές απαιτήσεις και οικονομικής φύσης λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια των ελέγχων.
  • Διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου: Η βοήθεια που προσφέρει το ERP στο HR είναι σημαντική.
  • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας: Βεβαιωθείτε πως παρακολουθείτε τη ζήτηση, την προσφορά, τα logistics και τη διανομή προϊόντων με την ταχύτητα που προσφέρει η ψηφιακή εποχή.
  • CRM: Βοηθήστε τις πωλήσεις και το marketing να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις και στις αγοραστικές προτιμήσεις των πελατών σας.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα