Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Για ένα ακμαίο και αποτελεσματικό ERP



Για ένα ακμαίο και αποτελεσματικό ERP

April 13, 2015


Business Software

Στην περίπτωση που η λύση ERP που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας, είναι ενεργή εδώ και κάποιο καιρό, το πιθανότερο είναι πως οι επιδόσεις της δεν θα είναι οι ίδιες όπως αμέσως μετά την υλοποίησή της. Σταδιακά, το σύστημα αρχίζει και εμφανίζει προβλήματα, οι χρήστες δεν είναι τόσο αφοσιωμένοι στη χρήση του όσο ήταν σε αρχικό στάδιο, ενώ θα πρέπει να συνδυάσετε διαφορετικά στοιχεία προκειμένου να το κάνετε να δουλέψει με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε.

Ευτυχώς, μπορείτε πάντα να κάνετε το ERP σας να δουλέψει ακόμα καλύτερα, επαναφέροντάς το σε μια κατάσταση αποτελεσματικών επιδόσεων, λαμβάνοντας υπόψη σας κάποια συγκεκριμένα μέτρα.

Ενδυναμώστε τη λειτουργικότητα

Οι περισσότερες επιχειρήσεις εγκαθιστούν μια λύση ERP και ακόλουθα επανέρχονται για να εγκαταστήσουν κάποια επιπρόσθετα συστήματα, προκειμένου να επιτύχουν πλήρη λειτουργικότητα για την επιχείρησή τους. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή η επιλεγμένη εφαρμογή ERP δεν είχε εξαρχής τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, είτε επειδή ήταν πολύ πιο ακριβή η τοποθέτηση των πρόσθετων εφαρμογών κατά την αρχική υλοποίηση του συστήματος.

Το βασικό βήμα για τη βελτίωση ενός υπάρχοντος συστήματος ERP είναι η επαφή με τον vendor, προκειμένου να μάθετε κατά πόσον αυτό προσφέρει τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε, δίχως να χρειαστεί να περάσετε ξανά από τη διαδικασία υλοποίησης και ολοκλήρωσης ενός εντελώς διαφορετικού συστήματος.

Τα πάντα… update

Πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να κάνουν update στο ERP τους, από φόβο πως κάτι μπορεί να πάει λάθος και να βρεθούν μπροστά σε κάποιο downtime. Στην πραγματικότητα, το να αποφεύγετε το update θα μπορούσε να σας κοστίσει μακροπρόθεσμα, πολύ περισσότερα.

Όχι μόνο οι out of date εφαρμογές ERP θα δημιουργήσουν προβλήματα στην επιχείρησή σας, αλλά και θα δουλεύουν με επιδόσεις κάτω του αναμενόμενου. Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα για τακτική συντήρηση και updates. Το αποτέλεσμα θα είναι μια λύση ERP που θα δουλεύει πιο αποτελεσματικά και θα διαθέτει πολύ περισσότερες δυνατότητες από ένα outdated σύστημα.

Το προσωπικό εκπαιδεύεται

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ένα σύστημα ERP σε τακτική βάση, μπαίνουν αναγκαστικά σε μια ρουτίνα για το πώς θα εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες. Εφόσον υπάρχουν εργασίες που δεν είναι τόσο συνήθεις, θα ξεχαστούν με τον καιρό. Θα φαίνεται, επομένως, πως είναι το ERP που δουλεύει λιγότερο αποτελεσματικά, όταν στην πραγματικότητα ο χρήστης έχει σταματήσει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε.

Ανανεώστε το χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης μια φορά το χρόνο, για να βοηθήσετε τους υπάρχοντες εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πιο αποτελεσματικά. Η στρατηγική αυτή, επιπλέον, θα σας επιτρέψει να διασφαλίσετε πως οι νέοι εργαζόμενοι -που απλά γνωρίζουν τις στοιχειώδεις λειτουργίες του- θα εκπαιδευτούν στην πλήρη λειτουργικότητά του ERP.

Ξεκαθάρισμα δεδομένων

Σκεφτείτε το ERP σας, σαν το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας: όσο λιγότερα υπολείμματα υπάρχουν στο φίλτρο, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί η σκούπα. Το ίδιο ισχύει και για το ERP. Με το χρόνο, τα δεδομένα που το ERP συγκεντρώνει, «επικάθονται» σε στρώματα, οπότε το σύστημα πρέπει να δουλέψει εντατικότερα. Κάντε εσείς αυτό το ξεκαθάρισμα, αρχειοθετείστε τα παλιά δεδομένα, κάνοντας χώρο για νέα. Με τον τρόπο αυτόν, το σύστημα ERP θα δουλεύει πιο αποτελεσματικά, μιας και θα υπάρχουν ακόμα λιγότερα δεδομένα για επεξεργασία.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα