Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Αυτές είναι οι 4 νέες τάσεις του ERP



Αυτές είναι οι 4 νέες τάσεις του ERP

April 24, 2017


Business Software

Mobile ERP

Οι χρήστες ERP αναζητούν συνεχώς τρόπους για ευκολότερη πρόσβαση στα δεδομένα τους. Tο mobile ERP αποτελεί μια εξαιρετική λύση, καθώς διασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω κινητών, tablets και άλλων συσκευών. Η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται η πρόσβαση σε έγγραφα, από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, είναι κάτι που εκτιμούν οι περισσότεροι χρήστες και επιχειρήσεις. Δεδομένου πάντως πως η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε φάση ωριμότητας, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα dashboards τους και στα reposting features της λύσης μέσα από τις ασύρματες ψηφιακές συσκευές τους.

Social ERP

Η καταλυτική παρουσία των social media έχει οδηγήσει στην ανάγκη για ενσωμάτωση των πλατφορμών αυτών, στη λύση ERP. Από την άλλη, υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία καλό θα ήταν να δώσετε προσοχή:

  1. Μιας και η ενοποίηση βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, οι χρήστες θα πρέπει να καθορίσουν κατά πόσον έχουν πραγματικά ανάγκη τη διαδικασία αυτή.
  2. Αν και στα θέματα του προγραμματισμού και της λειτουργικότητας δεν παρουσιάζονται προβλήματα, ακόμα υπάρχουν κάποια ζητήματα τεχνικής φύσης που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
  3. Παρόλο που πρόκειται για ένα ενδιαφέρον trend, δεν μπορούμε ακόμα να καθορίσουμε κατά πόσον η ζήτηση για social media ERP, θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ειδικοί πιστεύουν πως καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του, θα παίξουν οι χρήστες του ERP, με το να υποδεικνύουν στους παρόχους, τις ακριβείς ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Ενοποιημένο ERP

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, μιας και η αδιάλειπτη ενοποίηση συνεπάγεται ομοιομορφία και συνέχεια, μεταξύ των πολλαπλών εφαρμογών και πλατφορμών. Η ενοποίηση του ERP και του CRM, προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης των δεδομένων και του ευκολότερου ελέγχου των παραγγελιών πελατών και των εργασιών. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του ERP με το AutoCAD, το Outlook ακόμα και το Gmail, ενοποιεί περαιτέρω τις επικοινωνίες μεταξύ πελάτη και εργαζόμενου. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως η ενοποίηση του ERP με ήδη υπάρχουσες ή νέες εφαρμογές, μπορεί ακόμα και να μειώσει τις δαπάνες hardware και software, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα, ενοποιημένες πλατφόρμες για κρίσιμες υπηρεσίες.

2-tiered ERP

Πρόκειται για ένα ακόμα ενδιαφέρον trend, το οποίο ουσιαστικά, καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων εκείνων που τα headquarters τους χρησιμοποιούν ένα σύστημα ERP και κάποιο υποκατάστημα τους (σε άλλη τοποθεσία), χρησιμοποιεί κάποιο διαφορετικό. Η ευκολία είναι προφανής στις περιπτώσεις αυτές, ενώ ταυτόχρονα οι οικονομικές επιπτώσεις είναι εξίσου σημαντικές.





#ERP     #Mobile    

Σχετικά Άρθρα