Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  3+1 ERP οφέλη για τις ΜμΕ!



3+1 ERP οφέλη για τις ΜμΕ!

September 3, 2015


Business Software

Φαντάζομαι πως έχετε ακούσει -παραπάνω από μια φορά- πως μια ERP λύση απευθύνεται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Αλήθεια, ποιος χρειάζεται ένα πληροφοριακό σύστημα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις οργανωτικές διαδικασίες και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, επιτρέποντάς της να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική και τους διαθέσιμους πόρους, να κερδίσει από τον περιορισμό του κόστους και να ενισχύσει την παραγωγικότητα της; Σίγουρα μια μικρομεσαία επιχείρηση (ΜμΕ)!

Μάλιστα, τα ERP συστήματα θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμα για όσες ΜμΕ έχουν την ανάγκη εξορθολογισμού των λειτουργιών τους και βελτίωσης της κατανομής των πόρων τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Mint Jutras, με τίτλο “2015 Enterprise Solution Study” (pdf), οι ιδιοκτήτες ΜμΕ που χρησιμοποιούν ERP λύσεις, σταθμίζουν ως πιο σημαντικό στοιχείο την προσθήκη ευφυΐας έναντι οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού. Κι αυτό, καθώς τους βοηθά να αντιληφθούν ποιες λειτουργίες είναι αποδοτικές και να διαχειριστούν καλύτερα το σύνολο των διαδικασιών τους, διευκολύνοντας τόσο τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όσο και την ορθότερη κατανομή πόρων.

Αυτοματοποίηση διαδικασιών

Ένα ERP σύστημα ενοποιεί και αυτοματοποιεί τη διαδικασία αρχειοθέτησης και παρουσίασης μίας σειράς λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων του προγραμματισμού παραγωγής, της διαχείρισης αποθεμάτων, του marketing, των πωλήσεων, των πληρωμών κα. Μέσω του ERP, οι ΜμΕ μπορούν και διαχειρίζονται το σύνολο των δραστηριοτήτων τους μέσα από ένα και μοναδικό πληροφοριακό σύστημα.

Ενίσχυση της παραγωγικότητας

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ημέρες μας αποτελεί ένα από τα κύρια ζητούμενα των επιχειρήσεων. Πόσο μάλλον, όταν αυτές διακρίνονται από περιορισμένους πόρους και μεγέθη. Το ERP σύστημα τους επιτρέπει να αυτοματοποιήσουν μια σειρά από εργασίες, να μειώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για τη διαχείριση δεδομένων και να εξαλείψουν περιττές ενέργειες και λειτουργίες. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Kellogg School of Management στο Πανεπιστήμιο του Northwestern (pdf), η θετική επίδραση στον τομέα της παραγωγικότητας -από μόνη της- δικαιολογεί απολύτως το κόστος της εγκατάστασης ενός ERP συστήματος!

Μείωση των λειτουργικών δαπανών

Αναζητούσατε πάντοτε τρόπο να μειώσετε τα λειτουργικά σας έξοδα και δη σε σημαντικό βαθμό και δεν τον βρίσκατε; Να είστε σίγουροι πως ένα ERP σύστημα θα σας τον υποδείξει! Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων (μέσω της αυτοματοποίησης πολύπλοκων, χρονοβόρων και απαιτητικών εργασιών), καθώς και στην ενίσχυση της συνολικής λειτουργικής ευφυΐας που προσφέρει ένα ERP σύστημα. Αποτέλεσμα; Οι ΜμΕ να είναι σε θέση να ανακατανείμουν χρήματα για ενέργειες και δράσεις που θα τους οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Προηγμένη επιχειρηματική γνώση

Δίχως άλλο, ένα ERP σύστημα παρέχει σε μια ΜμΕ αξιόπιστα και άμεσα επεξεργάσιμα στοιχεία και δεδομένα, τα οποία υποστηρίζουν πλήρως τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Σε αυτήν τη λογική, πολύτιμα στοιχεία μπορούν να αναλυθούν περαιτέρω προκειμένου μια επιχείρηση να αντιληφθεί τις επικρατούσες τάσεις και συνήθειες εκ μέρους των πελατών της, και εν συνεχεία, να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πολιτικών και στρατηγικών ανάπτυξης.

Επιγραμματικά, τα ERP συστήματα μπορούν να βοηθήσουν σε αποφασιστικό βαθμό τις ΜμΕ ώστε να βελτιώσουν την επιχειρηματική τους ευφυίας, την εν γένει λειτουργία τους, την αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους, καθώς και να περιορίσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη. Όλα δε, συντείνουν στην «καλύτερη εικόνα» μιας επιχείρησης τόσο προς την αγορά που δραστηριοποιείται, όσο και προς τους πελάτες που εξυπηρετεί!





#Cloud     #ERP     #SMB    

Σχετικά Άρθρα