Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Το cloud ERP προτεραιότητα για τις SMBs



Το cloud ERP προτεραιότητα για τις SMBs

March 26, 2018


Business Software

Έρευνα της TMR Research αναλύει τις προοπτικές για τις λύσεις cloud ERP. Το cloud ERP ουσιαστικά χρησιμοποιεί το cloud computing, προκειμένου να επιτρέψει στις μεγάλου μεγέθους, αλλά κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διεκπεραιώνουν τις διεργασίες τους ταχύτερα και ομαλότερα. Η χρήση του cloud computing έχει κάνει την παροχή λύσεων ERP πολύ πιο εύκολη μέσω της χρήσης κορυφαίων τεχνολογιών. Ας δούμε αναλυτικότερα κάποια από τα ευρήματα της έρευνας.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της TMR Research, από τους βασικότερους λόγους ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς του cloud ERP είναι η αυξημένη χρήση του σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η υιοθέτηση του cloud computing αποτελεί πλέον την προτιμώμενη λειτουργία για τις επιχειρήσεις και αυτό εξαιτίας των χαμηλότερων δαπανών που συνεπάγεται η χρήση του για τις επιχειρήσεις – ιδίως όταν συγκριθεί με το αρχικό κόστος επένδυσης αλλά και συντήρησης που προϋποθέτει το να διαθέτει δικούς της servers, αλλά και αποκλειστική ομάδα συντήρησης.

Το αποτέλεσμα είναι πως δημιουργείται μια μαζική ανάγκη για cloud ERP στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατό για την πλειονότητά τους, λόγω προφανώς του υψηλού κόστους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σταδιακά στρέφονται στην αγορά του cloud ERP, προκειμένου να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές διεργασίες τους, την αποτελεσματικότητά τους και τη διαφάνεια των συναλλαγών τους. Αυτή η διαφοροποίηση των SMBs σε μια έκταση πολλαπλών verticals, αναμένεται να κινητοποιήσει την αγορά του cloud ERP για τα ερχόμενα χρόνια. Συν τοις άλλοις, η αυξανόμενη υποστήριξη από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως όσον αφορά την ανάπτυξη της υποδομής του ΙΤ των επιχειρήσεων, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ανάγκη για αυτού του είδους τις λύσεις.

Τέλος, ένα ακόμα συμπέρασμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως η παγκόσμια cloud αγορά του ERP θα παρουσιάσει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στα ερχόμενα χρόνια. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να ενσωματώνουν cloudbased εφαρμογές στις παραδοσιακές, με συνέπεια να δημιουργούν υβριδικά συστήματα ERP, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν νέα επιχειρησιακά μοντέλα και ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα επέκτασης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν νέες ανάγκες πελατών.

Η παγκόσμια αγορά του cloud ERP διαιρείται στα segments της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας -Ειρηνικού, Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής και Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς -βάσει εσόδων- το κατέχει η Βόρεια Αμερική ακολουθούμενη από την Ευρώπη (που μας αφορά άμεσα). Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της εδραιωμένης παρουσίας cloud ERP vendors και service providers στις περιοχές αυτές, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις τεχνολογικές καινοτομίες.





#Cloud     #ERP     #SMB    

Σχετικά Άρθρα