Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Το ERP δίνει λύσεις στην εποχή του σκληρού ανταγωνισμού



Το ERP δίνει λύσεις στην εποχή του σκληρού ανταγωνισμού

January 25, 2019


Business Software

Το να παραμείνετε σε συγχρονισμό με τις ταχύτατες εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι δύσκολο εγχείρημα, τόσο για τις μικρές όσο και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι πελάτες αναμένουν real-time λύσεις, οπότε οι επιχειρήσεις που δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις αυτές, θα έχουν πρόβλημα να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον κλάδο τους. Τα καλά νέα είναι πως το ERP θα επιλύσει αυτά τα ζητήματα μια και καλή!

Επιβιώνοντας στον ανταγωνισμό

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν «ξεπερασμένες» λύσεις τεχνολογίας, θα δυσκολευτούν να παρακολουθήσουν τους ανταγωνιστές τους. Η χειροκίνητη εισαγωγή και ανάλυση των δεδομένων δεν είναι μόνο χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες, αλλά μπορεί να κοστίσουν στην επιχείρηση σημαντικά χρηματικά ποσά σε μισθούς και χαμένες ευκαιρίες. Μια λύση ERP θα εξορθολογίσει τις επιχειρησιακές διεργασίες, ούσα ταυτόχρονα επεκτάσιμη, δεδομένου πως η τεχνολογία αυτή διαθέτει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επιχείρησης όσο αυξάνει το business της.

Ενισχυμένο customer service

Ο αντίκτυπος του ERP στο customer service είναι σημαντικός, μιας και η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην επιχείρηση να αποθηκεύσει πολύτιμες πληροφορίες για τους πελάτες της σε μια κεντρική τοποθεσία. Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοί σας θα έχουν άμεση πρόσβαση στις σημαντικές πληροφορίες, όπως είναι το ιστορικό αγορών και επικοινωνίας του πελάτη που εξυπηρετούν κάθε φορά. Το αποτέλεσμα θα είναι να βελτιωθεί η εμπειρία των πελατών και να ενισχυθεί η σχέση τους με την επιχείρηση, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους τις άμεσες λύσεις που επιθυμούν και αναμένουν.

Ενίσχυση της συνεργασίας

Μπορεί οι περισσότερες έρευνες να δείχνουν πως η συνεργασία ενισχύει την παραγωγικότητα, αλλά πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα επιτύχει να κάνουν πράξη την ομαδική εργασία στο χώρο εργασίας, όπως θα το ήθελαν. Οι λύσεις ERP μπορούν να βοηθήσουν στο να γεφυρωθεί το χάσμα της επικοινωνίας, απλοποιώντας την επικοινωνιακή διαδικασία. Το ERP θα επιτρέψει στους εργαζομένους να επικοινωνούν απρόσκοπτα σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας σε όλα τα μέλη της ομάδας πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες. Αυτό θα έχει ως συνέπεια ακόμα μεγαλύτερη ευκολία για τα διάφορα τμήματα να συνεργάζονται ώστε να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές διεργασίες τους.

Ακρίβεια προβλέψεων

Είναι δεδομένο πως σε καθημερινή βάση, οι business leaders θα πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις: από τη διαχείριση του προσωπικού, ως την τιμολόγηση και τον έλεγχο του inventory κ.ο.κ. Σε τελική ανάλυση, η ικανότητα (ή ανικανότητα) στη λήψη έγκυρων αποφάσεων έχει σημαντικό αντίκτυπο σε μια επιχείρηση. Εφόσον οι υπεύθυνοι δεν διαθέτουν ακριβή και σύγχρονα δεδομένα, δεν θα μπορέσουν να προλάβουν τις όποιες εξελίξεις.

Οι λύσεις ERP μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά, προσφέροντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να μπορούν να αναλυθούν εύκολα. Επιπλέον, θα βοηθήσουν τους executives στις μελλοντικές τους προβλέψεις, με αποτέλεσμα ακόμα πιο έγκυρες επιχειρησιακές αποφάσεις. Ακόμα περισσότερο, η επιχείρηση θα εξοικονομήσει σημαντικά ποσά σε διάρκεια χρόνου και τα μεγαλύτερα ποσά από την εξοικονόμηση αυτή θα προέλθουν από την ορατή βελτίωση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 





#ERP    

Σχετικά Άρθρα