Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Το ERP μπαίνει δυναμικά στην 5η δεκαετία του



Το ERP μπαίνει δυναμικά στην 5η δεκαετία του

July 13, 2023


Business Software

Η αγορά του ERP υπάρχει πάνω από 40 χρόνια. Σε αυτές τις 4 δεκαετίες, η αγορά μεγάλωσε με νέους προμηθευτές και κλάδους. Η Allied Market Research διαπίστωσε ότι η παγκόσμια αγορά ERP είχε αξία 43,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Προέβλεψαν ότι η αξία θα φτάσει τα 117,09 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, παρά τις συνεχιζόμενες αλλαγές με την πανδημία COVID-19 και τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του μεριδίου αγοράς ERP σχετίζεται με την ενσωμάτωση των τρεχουσών τάσεων των αγοραστών στις λύσεις. Είτε οι μηχανικοί software δημιουργούν ένα ERP από το μηδέν είτε απλώς κυκλοφορούν updates για τα τρέχοντα συστήματά τους, είναι ζωτικής σημασίας να παρέχουν στους πελάτες τα χαρακτηριστικά του συστήματος που χρειάζονται για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Ας δούμε τι είναι αυτό που καθιστά το ERP τόσο ανταγωνιστικό.

Η δυναμική του Cloud

Όλο και περισσότεροι χρήστες και επιχειρήσεις μετακινούνται προς το cloud. Το Cloud ERP σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή σε πραγματικό χρόνο από οποιαδήποτε τοποθεσία. Εάν η επιχείρησή σας έχει τοπικά ή διεθνή παραρτήματα και ταξιδεύετε συχνά σε αυτά τα μέρη, μπορείτε είτε να τις διαχειρίζεστε στο ERP σας είτε να επανεξετάζετε τα δεδομένα σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

ΙΤ και τηλεπικοινωνίες

To IT και οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους σημαντικότερους κλάδους στην αγορά Cloud ERP. Ο όγκος των δεδομένων που παράγονται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι τεράστιος, απαιτώντας λύσεις και υπηρεσίες αποθήκευσης ανώτερης ποιότητας. Είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ΙΤ να επαναξιολογήσουν τις στρατηγικές τους και να εφαρμόσουν προηγμένες τεχνολογίες, προκειμένου να κατακτήσουν μια ανταγωνιστική θέση μεταξύ των πολλαπλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά αυτή.

Internet of Things

Η Gartner προβλέπει ότι το 63% των επιχειρήσεων αναμένει ότι θα επιτύχει οικονομική απόσβεση σε 3 χρόνια για έργα IoT. Ενσωματώνοντας δεδομένα από το IoT στο σύστημα ERP, η επιχείρηση θα επεκτείνει τη διαφάνεια και τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο που παρέχει ένα σύστημα ERP, μειώνοντας τις μη αυτοματοποιημένες εργασίες εισαγωγής δεδομένων. Ως εκ τούτου, καθίσταται ευκολότερη η πρόβλεψη και ο σχεδιασμός, αλλά και η παρακολούθηση της απόδοσης ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Two-tier ERP

Συνήθως, το two-tier ERP προκύπτει όταν μικρές ή μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις συγχωνεύουν και αξιοποιούν δύο συστήματα ERP. Αυτή το concept χρησιμοποιεί συνήθως το cloud και καθιστά τα ERP διαθέσιμα για όλους τους τύπους επιχειρήσεων.

Headless ERP

Με λίγα λόγια, το headless ERP διαχωρίζει τις πρακτικές του front-end από τις πρακτικές του back-end. Η τάση αυτή προσφέρει πιο αποτελεσματική ανταλλαγή δεδομένων και διευρύνει το χάσμα του customization. Το headless ERP είναι ακόμη νέο στο χώρο του ERP, αλλά έχει ήδη κάνει σημαντική αίσθηση.





#Cloud ERP     #ERP    

Σχετικά Άρθρα