Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  ERP σημαίνει οφέλη, άμεσα και σε βάθος χρόνου!



ERP σημαίνει οφέλη, άμεσα και σε βάθος χρόνου!

August 28, 2017


Business Software

Υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς όπου μια λύση ERP μπορεί να συνεισφέρει, με βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων με τους εξής τρόπους:

  1. Μείωση μεταφορικών δαπανών

Στις επιχειρήσεις όπου η μετακίνηση ή οι παραδόσεις προϊόντων παίζουν σημαντικό ρόλο, το να κρατηθούν τα έξοδα μεταφοράς στο ελάχιστο δυνατό, αποτελεί σημαντικό παράγοντα περικοπής δαπανών. Κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων και των εργαλείων του ERP, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βελτιώσουν τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεών τους, να μειώσουν τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων παραδόσεων κ.ο.κ. Αντίστοιχα, η μείωση του αριθμού των ωρών οδήγησης περικόπτει τις δαπάνες, μειώνοντας τον αριθμό των απαιτούμενων εργάσιμων ωρών, αλλά και των καυσίμων.

  1. Παρακολούθηση τιμολογίων σε εκκρεμότητα

Τα απλήρωτα ή εκκρεμή τιμολόγια είναι κάτι σύνηθες στις επιχειρήσεις. Χάρη στο ERP, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν τους απλήρωτους λογαριασμούς και να δημιουργούν follow up επαφές. Είναι προφανές πως με την ελαχιστοποίηση των λαθών στην τιμολόγηση, στις ημερομηνίες χρέωσης, στα emails, στις ειδοποιήσεις κ.ο.κ., οι επιχειρήσεις θα διαπιστώσουν άμεσα το θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία τους.

  1. Ελαχιστοποίηση δαπανών training

Η χρήση των εκπαιδευτικών εργαλείων που περιλαμβάνονται σε μια λύση ERP, θα διασφαλίσει πως τα σχετικά έξοδα θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Στα εργαλεία αυτά συμπεριλαμβάνονται τα εγχειρίδια οδηγιών, τα FAQs, οι εκπαιδευτικοί οδηγοί, τα tutorials και τα βίντεο. Επιπρόσθετα, εφόσον απαιτηθεί περαιτέρω training, θα μπορεί να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, αντί να χρειαστεί επιπλέον χρόνος για παρακολούθηση μαθημάτων, workshops, συνεδρίων κ.ο.κ.

  1. Περιορισμός δαπανών εξοπλισμού

Δεδομένου πως τα προβλήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μιας επιχείρησης, η χρήση του ERP θα προσφέρει τη δυνατότητα στη διεύθυνση να εντοπίσει πότε, πού και ποιος είναι υπεύθυνος. Στη συνέχεια, η επιχείρηση θα μπορεί να καταχωρίσει το πρόβλημα και να κινήσει τη σχετική διαδικασία για ταχεία αποκατάσταση. Συν τοις άλλοις, οι mobile δυνατότητες του ERP επιτρέπουν στους εργαζόμενους να διατηρούν μια ενημερωμένη καταγραφή τής κατάστασης των προϊόντων ή του εξοπλισμού πριν από κάθε παράδοση.

  1. Μακροπρόθεσμος οικονομικός αντίκτυπος

Το ERP προσφέρει στις επιχειρήσεις το πλέον αποδοτικό σύστημα διαχείρισης, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερες περικοπές δαπανών και μείωσης των περιττών εξόδων. Το κλασικό παράδειγμα είναι οι ισορροπημένοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Είναι πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση να γνωρίζει τις πιστώσεις και τις χρεώσεις όπως αυτές εμφανίζονται στο λογαριασμό της, από ποιο τμήμα προέρχονται, αλλά και κατά πόσον κάποιες από αυτές εκπίπτουν από το φόρο και διασφαλίζουν την απαραίτητη ισορροπία. Ένα ακόμα αποτέλεσμα τη χρήσης του ERP είναι πως οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το χρόνο που επενδύουν στην αναζήτηση χρεώσεων, καταθέσεων και αποδείξεων, χρησιμοποιώντας ένα σετ από εργαλεία για να διασφαλίσουν πως όλα τα στοιχεία είναι σωστά.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα