Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  ERP: Tο απαραίτητο εργαλείο για το project management



ERP: Tο απαραίτητο εργαλείο για το project management

December 9, 2019


Business Software

Είναι αρκετοί εκείνοι που αγνοούν πως το ERP είναι ένα εργαλείο που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με το project management. Με απλά λόγια, το project management συνεπάγεται πως έχουμε θέσει ένα στόχο και μπορούμε να ελέγξουμε τις μεταβλητές μέχρι να πετύχουμε το στόχο αυτόν. Το ERP θα είναι ο αρωγός μας σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε μια ανασκόπηση των ERP project management χαρακτηριστικών που καλό είναι να λάβετε υπόψη σας.

Κατανομή πόρων

Όποιο κι αν είναι το project σας, το ERP είναι το απαραίτητο εργαλείο που θα μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία των ανθρώπων και των διεργασιών. Αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να κατανείμει τους πόρους -όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί- για την επιτυχή ολοκλήρωση του project.

Αλλαγή πορείας

Ένα project που ξεκινά με συγκεκριμένο τρόπο, σπάνια θα καταλήξει όπως αρχικά προβλεπόταν. Η νέα τεχνολογία πιθανώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα τελικά στάδια του project, οπότε το ERP θα πρέπει να παρακολουθεί στενά τις όποιες αλλαγές, να επανασχεδιάσει και να αναπροσαρμόσει τη ροή εργασιών, προκειμένου η ανανεωμένη έκδοση να γίνει τάχιστα μέρος της διεργασίας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του ERP project management θα πρέπει επιπλέον να μπορεί να αποβάλλει ό,τι δεν κρίνεται πλέον απαραίτητο για το project.

Εκτίμηση δαπανών

Τα projects πωλούνται με βάση το εκτιμώμενο κόστος συν το περιθώριο κέρδους επί της τιμής αγοράς (markup). Το ERP θα πρέπει να καταγράψει το πραγματικό κόστος, καθώς το project προχωράει και να προσφέρει συγκρίσεις σε σχέση με τις προβλέψεις, προκειμένου να διασφαλίσει το κέρδος κατά την ολοκλήρωση του έργου.

Διορθωτικές κινήσεις

Οι διορθωτικές κινήσεις υφίστανται για να επιλύσουν προβλήματα που προκύπτουν με τα projects. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται και μια συνολική αλλαγή πορείας, εφόσον το κέρδος του project δεν είναι το αναμενόμενο. Μπορεί ταυτόχρονα οι κινήσεις αυτές να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ποιοτικές διεργασίες για τη διαχείριση παρεκκλίσεων από το αρχικό πλάνο σε διακριτές λειτουργίες εντός της συνολικής ροής.

Χρόνος και χρέωση

Κάποια projects θα πρέπει να ολοκληρώνονται άμεσα, ανεξάρτητα από το κόστος, ιδίως σε κάποιους κλάδους όπως πχ οι κατασκευές. Στην περίπτωση, για παράδειγμα, όπου το κράτος θα μπορούσε να προσλάβει ανάδοχο με βάση το χρόνο και τη χρέωση. Η επιχείρηση του αναδόχου θα παρακολουθήσει τις πραγματικές δαπάνες και τις χρεώσεις προόδου κατά τη διάρκεια του έργου όπως καταγράφονται στο ERP.

Πρόσβαση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος ERP project management είναι η δυνατότητά του να προσφέρει ενημερωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους εμπλεκόμενους, από τους υπεύθυνους της επιχείρησης ως τους εργαζομένους τους project.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα