Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud ERP ακμάζει, σύμφωνα με έρευνα του MaM



Το cloud ERP ακμάζει, σύμφωνα με έρευνα του MaM

October 31, 2022


Cloud

Η παγκόσμια αγορά Cloud ERP θα αυξηθεί από 64,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022 σε 130,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2027, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 15,0% κατά την περίοδο πρόβλεψης, σύμφωνα με την έρευνα του Markets And Markets. Ας δούμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματά της.

Οι βασικοί παράγοντες που στηρίζουν την αγορά cloud ERP περιλαμβάνουν την υιοθέτηση λύσεων cloud αλλά και υπηρεσιών σε πληθώρα κλάδων, αλλά και τις υψηλότερες κυβερνητικές επενδύσεις στην αγορά αυτή.

Σύμφωνα με την έρευνα του Markets and Markets, το segment των μεγάλων επιχειρήσεων αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά από πλευράς μεγέθους κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Η ελκυστικότητα του cloud ERP στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς κι αυτές υιοθετούν σταδιακά λύσεις cloud ERP, υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των επιχειρησιακών διεργασιών τους.

Αυτό οφείλεται αφενός στο ότι οι λύσεις είναι οικονομικές αλλά και στις οικονομίες κλίμακας που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τα οφέλη του cloud ERP. Οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν σημαντικά ποσά στο R&D στον τομέα της μεταποίησης, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούν προηγμένες ψηφιακές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του cloud ERP για να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες. Στο σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο, οι επιχειρήσεις δεν αφήνουν χαμένη καμία ευκαιρία για να κατακτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και ως εκ τούτου δαπανούν σημαντικά ποσά για να γίνουν τεχνολογικά επαρκείς. Επιπλέον, οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν σε ERP workshops και εκπαίδευση των εργαζομένων τους ώστε να τους ενημερώσουν σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά Cloud ERP.

Σημαντική ανάπτυξη για τους κλάδους IT και τηλεπικοινωνιών

Αυτοί οι κλάδοι αναμένεται να κατέχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς Cloud ERP λόγω των διαφορετικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίοι πρέπει να είναι έτοιμοι να κινηθούν γρήγορα για να εξυπηρετήσουν το Cloud, το περιεχόμενο και τις νέες εφαρμογές και υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud. Το Cloud ERP έχει υιοθετηθεί για κρίσιμους κλάδους, όπως το IT και το ITeS, για τη βελτίωση της δημιουργίας εσόδων, την αύξηση των πληροφοριών των πελατών, τον περιορισμό του κόστους και την παράδοση προϊόντων που σχετίζονται με την αγορά γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι απαραίτητος για την επιβίωση σε ένα παγκοσμίως συνδεδεμένο και ολοένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι εταιρείες ΙΤ και τηλεπικοινωνιών επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, όπως προϊόντα έξυπνων υπολογιστών, IoT, cloud computing, Cloud ERP, για να κερδίσουν σε αποτελεσματικότητα, να αναπτύξουν καινοτομία και να προσελκύσουν καταναλωτές. Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων δημιουργεί τεράστια ζήτηση για αποθήκευση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συναφείς cloud υπηρεσίες, προκειμένου να διατηρούνται τα εμπιστευτικά δεδομένα ασφαλή και διαθέσιμα on demand.

To IT και οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους σημαντικότερους κλάδους στην αγορά Cloud ERP. Ο όγκος των δεδομένων που παράγονται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι τεράστιος, απαιτώντας λύσεις και υπηρεσίες αποθήκευσης ανώτερης ποιότητας. Είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ΙΤ να επαναξιολογήσουν τις στρατηγικές τους και να εφαρμόσουν προηγμένες τεχνολογίες, προκειμένου να κατακτήσουν μια ανταγωνιστική θέση μεταξύ των πολλαπλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά αυτή.





Σχετικά Άρθρα