Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός με απλά και εφικτά βήματα και η προσέγγιση της SoftOne



Ο ψηφιακός μετασχηματισμός με απλά και εφικτά βήματα και η προσέγγιση της SoftOne

June 17, 2022


Trends & Views

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει γίνει η “καραμέλα” της εποχής, αλλά οι πάσης φύσεως ειδικοί, σύμβουλοι κλπ. όταν έρθει η ώρα του “δια ταύτα” δεν έχουν παρά γενικόλογες ιδέες που δυστυχώς δεν βοηθούν τις επιχειρήσεις να πάρουν την απόφαση. Η λύση της SoftOne για ψηφιακό μετασχηματισμό με απλά και εφικτά βήματα, εγγυάται άμεση ανταπόδοση, χωρίς σημαντικές αρχικές επενδύσεις, αλλά με κοστολογημένα μέτρα και δυνατότητα σταδιακής ενοποίησης με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, μεταξύ άλλων.

Μπορεί η πανδημία να οδεύει προς το τέλος της, όπως όλα δείχνουν, αλλά έφερε στο προσκήνιο καταστάσεις, συνθήκες και τάσεις που μπορεί να ίσχυαν και προηγουμένως, αλλά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στη συνέχεια άρχισαν να εδραιώνονται και να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο οποίος προϋπήρχε, αλλά πλέον έχει γίνει άκρως απαραίτητος για εκείνες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να επιβιώσουν σε ένα σκληρό διεθνές περιβάλλον.

Κι αν η πρόκληση φαντάζει μεγάλη, ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, οι απαντήσεις δεν είναι τελικά και τόσο σαφείς, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να παραμείνουν επιφυλακτικοί και αναβλητικοί. Καθόλου άδικα, μιας και ένα σωρό ειδικοί έχουν εμφανιστεί που προσφέρουν… μαζικά ψηφιακό μετασχηματισμό, γενικόλογα, δίχως σχέδιο και απτά αποτελέσματα.

Την απάντηση την προσφέρει η SoftOne, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους επαγγελματικού software στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει μια σειρά από εφαρμογές και υπηρεσίες που στοχεύουν αποκλειστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στη λογική αυτή, φέρνει στην ελληνική πραγματικότητα τη λογική των απλών και εφικτών βημάτων. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν άμεσα, κοστολογημένα και αποδοτικά αποτελέσματα, ενώ δεν απαιτούν μεγάλη και δυσβάστακτη για πολλούς αρχική επένδυση. Επιπλέον, δεν θα διαταράξουν τις ήδη υπάρχουσες υποδομές ούτε και την καθημερινή δραστηριότητα της επιχείρησης στο ελάχιστο, καθώς δίνουν λύση στο πρόβλημα του integration, κάτι που πολύ συχνά προκαλεί την αποτυχία των πιο δαπανηρών projects.

Η λογική πίσω από τα απλά και εφικτά βήματα είναι ότι η επιχείρηση δεν χρειάζεται να έχει προετοιμάσει εξαρχής ένα συνολικό σχέδιο, δαπανηρό και μη ρεαλιστικό, αλλά να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη λογική που το κάνει και το ελληνικό κράτος – δηλαδή με μικρές αλλαγές, υλοποιήσεις, οι οποίες θα οδηγούν από τη μία στην άλλη, και όλες μαζί στο τέλος θα αποτελέσουν ένα σύνολο που θα είναι ασφαλές και αξιόπιστο. Με τον τρόπο αυτό, η επιχείρηση θα έχει πετύχει τους αρχικούς της στόχους, ανακτώντας κάθε φορά την αυτοπεποίθησή της προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αυξάνοντας την ίδια στιγμή την αξιοπιστία και την κερδοφορία της.





Σχετικά Άρθρα